Ασημένιο μετάλλιο - Κυπελλούχες στις καρδιές μας!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
Κυπελλούχες στις καρδιές μας οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ οι οποίες κατέκτησαν την δεύτερη θέση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ Γυναικών 2018, καθώς κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο φετινό φάιναλ φορ, που διεξήχθη στο κλειστό ΔΑΚ Γλυφάδας.

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου, στον οποίο αρχικά απέκλεισε την ομάδα του ΑΟ Σπόρτινγκ για την φάση των 16, στην συνέχεια για τα προημιτελικά τον ΑΕΟ Πρωτέα Βούλας και στον πρώτο ημιτελικό τον Αθηναϊκό ΑΣ Βύρωνα.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλες οι νίκες πραγματοποιήθηκαν επί αθηναϊκού εδάφους.

Η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού εκπροσώπησε επάξια το σήμα της βαριάς ασπρόμαυρης φανέλας με όλες τις αθλήτριες του τμήματος να δίνουν ότι περισσότερο είχαν.

Πλέον ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα, η εξέλιξη του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τον αγώνα, η Kίερα Μάλαρντ αγωνίστηκε με ένα σφίξιμο στην γάμπα, η οποία μετά από συζήτηση με το τεχνικό τιμ, αποφασίστηκε να δώσει το παρόν στον σημερινό τελικό.

Ο Δικέφαλος παρέμεινε κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς αυτό έκλεισε με 16-19, όμως στη δεύτερη περίοδο δεν κατάφερε να ελέγξει τα αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον αντίπαλό του να ξεφύγει, κλείνοντας το ημίχρονο με 27-42. Πολύ καλή στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας στο οποίο επικράτησε με επιμέρους σκορ 14-13.

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πέτυχε 36 πόντους εντός περιφέρειας, 6 έξω από τα 6.75 και 11 από τις βολές.

Επόμενος αγώνας για τον Δικέφαλο, αυτός με τον ΑΟ Δάφνης Αγ. Δημητρίου στις 1/4/2018.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 16-19, 27-42, 41-55, 53-68

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ - Ολυμπιακός: 53-68

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Βασίλης Μασλαρινός):  Κωτούλα 7, Λύμουρα 9, Μαγαλιού 3, Μάλαρντ 11, Ταρπάγκου, Τράντα, Λιούις 17, Αλμπάνεζ 4, Κουλουμπή, Κρίμιλη, Καρακούλα 2, Στεργίου 
 
   Γραφείο Τύπου Α.Σ. ΠΑΟΚ