Δημητρούλιας: ««Η άμυνα... δίνει τα πρωταθλήματα»»

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών
Ο νέος προπονητής της ομάδας χάντμπολ γυναικών του ΠΑΟΚ REDLED, Δημήτρης Δημητρούλιας, μίλησε αποκλειστικά στο acpaok.gr για τους στόχους της ομάδας από εδώ και στο εξής, για τις παίκτριες, για τα συστατικά της επιτυχίας, δίνοντας στο τέλος και τις ευχές του για την γιορτή του Πάσχα.

H oμάδα τερματίζει στην πρώτη θέση για την κανονική διάρκεια. Ποιο είναι το συστατικό στοιχείο που την διατηρεί πρώτη και ποιος ο στόχος για τα play offs;
Όλα τα κορίτσια της ομάδας έχουν δουλέψει πολύ σκληρά αυτές τις τρεις εβδομάδες και με πολύ πάθος τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Σίγουρα είναι ένα θετικό στοιχείο το πλεονέκτημα έδρας κάτι το οποίο πιστέυω ότι θα εκμτεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα πρωταθλήματα σε μία ομάδα τα φέρνουν η άμυνα ή η επίθεση;
Πάνω από όλα θεωρώ πως το πιο απαραίτητο είναι η αμυντική λειτουργία μία ομάδας. Σίγουρα και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά, αλλά πιστεύω ότι η πιο αποτελεσμάτικη άμυνα είναι οι καλύτερες επιστροφές από την επίθεση. Είμαστε μία ομάδα με γρήγορες επιστροφές και θέλουμε να δεχόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερα τέρματα γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε και στον επιθετικό τομέα, όπου από αυτόν κυρίως θέλουμε να παίρνουμε κάποια έυκολα γκολ.

Εάν υπαρχουν προβλήματα τραυματισμών σε αυτό το χρονικό σημείο... 
Δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, εκτός από κάποιους μικροτραυματισμούς και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος απώλειας για τα play offs. Φυσικά μέρος του αθλητισμού είναι και αυτοί, οι οποίοι μπορεί να τύχουν στην ομάδα πόσο μάλλον μετά από μία βαριά προετοιμασία, όμως εμείς δουλεύουμε με τρόπο ούτως ώστε η έλλειψη κάποιας παίκτριας να αναπληρωθεί επάξια από κάποια άλλη.

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα...
Το κλίμα στη ομάδα είναι εξαιρετικό, με το ομάδικο πνεύμα να υπερισχύει αυτή την στιγμή, μέσα από την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες. Ο μεγαλύτερος προσωπικός μου στόχος είναι όταν θα φτάσουμε στους τελικούς, όλες οι αθλήτριες να έχουν την άισθηση του νικητή και τότε όλα θα τα καταφέρουμε.

Ευχές για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα...
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο σε αυτές τις γιορτές να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν με τις οικογένειές τους και να φορτίσουν τις μπαταρίες τους για την συνέχεια.