Ο Λαοκράτης αποκαλύπτεται...

paok
Κατηγορία: Πάλη
Ο πρωταθλητής παλαιστής του ΠΑΟΚ, Λαοκράτης Κεσσίδης, κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο acpaok.gr....

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το άθλημα της πάλης και τι ήταν αυτό που σου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα;
Ξεκίνησα να παλεύω, όταν ήμουν πέντε ετών. Ο παππούς μου πάλευε, στη συνέχεια ο πατέρας μου και ο θείος μου και όπως ήταν αναμενόμενο, μου μπήκε και εμένα το «μικρόβιο». Μάλιστα, ο παππούς μου στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος το 1963, με εμένα να ακολουθώ τα βήματά του, όταν το 2013, 50 χρόνια μετά ακριβώς, στέφθηκα και εγώ Πρωταθλητής Ελλάδος!
 
Πού μεγάλωσες και πού αγωνίστηκες για πρώτη φορά;
Προέρχομαι από οικογένεια με πατέρα Έλληνα και μητέρα Σουηδέζα, γεννήθηκα στη Σουηδία, επομένως τα πρώτα μου βήματα στο ταπί τα έκανα εκεί. Το 2006 διάλεξα να παλέψω τόσο στην Ελλάδα, όσο και για την Ελλάδα, φορώντας τα εθνικά χρώματα  της πατρίδας μας.
 
Για την πρώτη σου συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τα ασπρόμαυρα…
Όταν πήρα μεταγραφή στον ΠΑΟΚ ένιωσα ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά, η οικογένειά μου προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι πολύ συγκινητικό να αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ, ενώ ζω στο εξωτερικό.
 
Οι διακρίσεις σου στην Ελλάδα…
Έχω στεφθεί τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος σε κατηγορίες από 96 έως 98kg.
 
Οι διεθνείς σου διακρίσεις…
Το 2015 στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα κατέλαβα την 1η θέση και στέφθηκα Πρωταθλητής, το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βγήκα 10ος στον κόσμο και, φέτος, κατέλαβα την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!
 
Για το άθλημα της πάλης…
Η πάλη έχει μία εξαιρετική ιδιαιτερότητα, καθώς παρ’ ότι  είναι ατομικό άθλημα, μιας και αγωνίζεσαι μόνος σου στην παλαίστρα, η βαθμολογία είναι ομαδική, δεν κερδίζεις εσύ, αλλά η ομάδα σου!  Στην προπόνηση μαθαίνουμε να δουλεύουμε μαζί, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να βελτιωνόμαστε και έτσι αναπτύσσουμε στενούς δεσμούς μεταξύ μας. Επίσης, η πάλη είναι ένα άθλημα που δε σε βοηθάει μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά, αφού μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση. Η πάλη είναι ένα άθλημα που χτίζει χαρακτήρες, οι αθλητές μαθαίνουν αγωνίζονται για το καλύτερο, τόσο στην παλαίστρα, όσο και στη ζωή!