Καλλιτεχνική Κολύμβηση: «Ο Χορός στο Νερό»

paok
Κατηγορία: Καλλιτεχνική Κολύμβηση
Η Έφορος του νεοσύστατου τμήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης, κ. Αννίτα Γουδή Καραβασίλη, μίλησε στο επίσημο site του Συλλόγου, για τον καλλιτεχνικό χαρακτήρα του αθλήματος, της συγχρονισμένης κολύμβησης και τους μελλοντικούς στόχους του νεοσύστατου αυτού τμήματος του Δικεφάλου...

Κυρία Καραβασίλη, κατ' αρχήν μιλήστε μας σχετικά με το τι ακριβώς είναι η καλλιτεχνική κολύμβηση, πού απευθύνεται και σε ποιες ηλικίες...
Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση ως «Ο Χορός στο Νερό», δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης μουσικής και έκφρασης μέσα στο νερό. Συγκεκριμένα η Καλλιτεχνική Κολύμβηση είναι Άθλημα, Τέχνη, Διασκέδαση, Θεατρικότητα, Ευλυγισία, Πειθαρχία και πολλά άλλα.

Το άθλημα απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 5 ετών και άνω, τα οποία έχουν επιμονή, υπομονή και τους αρέσει η καλαισθησία. Η τρυφερή ηλικία των 5 ετών είναι μια πολύ καλή χρονική στιγμή για να ξεκινήσει κάποιος το άθλημα αυτό, διότι του δίνεται η δυνατότητα να ενδυναμώσει το σώμα του, ενώ ταυτόχρονα αφήνεται στο ρυθμό του χορού και του θεάτρου.

Οι προπονήσεις πού πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή και ποιες ώρες;
Αυτή τη στιγμή, οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα είναι  14.00 – 17.30, με μία μέρα ρεπό την εβδομάδα.

Πόσα παιδιά έχει αυτή τη στιγμή το τμήμα;
Το τμήμα αυτή τη στιγμή αποτελείται από 35 παιδιά με 4 τμήματα: Φυτώριο, Προαγωνιστικό, Αγωνιστικό Δ’ και  Αγωνιστικό Γ’.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι;
Πρωταρχική αξία του αθλήματος αλλά και συγκεκριμένα του Συλλόγου ΠAOK Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, είναι η προαγωγή  της ομαδικότητας και της πειθαρχίας.

Κύριος Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με ήθος και σεβασμό.

Έπειτα από την εδραίωση μιας ομάδας με πειθαρχημένα και επίμονα άτομα, στόχος είναι για κάθε παιδί ξεχωριστά αλλά και ομαδικά, ο πρωταθλητισμός και η συλλογή μεταλλίων, ώστε να ανταμείβονται οι κόποι και οι προσπάθειες της καθημερινής, σκληρής προπόνησης.

5. Πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που ενδιαφέρεται να εγγραφεί στο τμήμα;
Ο οποιοσδήποτε άμεσα ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΟΚ στο τηλέφωνο +30 2310 988000 για να τον παραπέμψουν κατευθείαν στο τμήμα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, ή αλλιώς απευθείας στο τηλέφωνο μου +30 6944531705, Έφορος Αννίτα Γουδή Καραβασίλη. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενες αθλήτριες μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την Αίτηση Εγγραφής.