Εντυπωσιακή η κολυμβητική ομάδα!

paok
Κατηγορία: Κολύμβηση
Εντυπωσιακή η εμφάνιση της κολυμβητικής ομάδας του Α.Σ. ΠΑΟΚ, κατακτώντας τη 2η θέση με 215 βαθμούς ανάμεσα σε 78 ομάδες στο 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών για το 2018, που διεξήχθη το τριήμερο 29 Ιουνίου με 1 Ιουλίου στο κολυμβητήριο Αλίμου.                                         

Ο τελικός απολογισμός των αγώνων:

5 χρυσά μετάλλια:
3 χρυσά μετάλλια Άννα Ντουντουνάκη,
1 χρυσό μετάλλιο ο Νίκος Σοφιανίδης
1 χρυσό μετάλλιο η Βασιλική Μπάκα.                                                                                                                                                                                     

4 ασημένια μετάλλια:
2 ασημένια μετάλλια ο Νίκος Σοφιανίδης,
1 ασημένιο μετάλλιο η Βασιλική Μπάκα, 
1 ασημένιο μετάλλιο η 4Χ100 ελεύθερο γυναικών αποτελούμενη από τις: Βασιλική Μπάκα, Όλγα Αρνάκη, Άννα Σοφιανίδου, Άννα Ντουντουνάκη.                                                                                                       

4 χάλκινα μετάλλια:
1 χάλκινο μετάλλιο ο Ξενοφών Τζημάλας,
1 χάλκινο μετάλλιο η Κάλλια Αντωνίου,
1 χάλκινο μετάλλιο η 4Χ200 ελεύθερο ανδρών αποτελούμενη από τους: Δημήτρη Ραγγούση, Αστέριο Δαλδογιάννη, Νίκο Σοφιανίδη, Γιάννη Στάμο και
1 χάλκινο μετάλλιο η 4Χ100 μικτή ομαδική γυναικών αποτελούμενη από τις: Κάλλια Αντωνίου, Παρασκευή Βογιαντζόγλου, Άννα Ντουντουνάκη, Βασιλική Μπάκα.

Η Άννα Ντουντουνάκη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια των αγώνων, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα, ενώ ακόμη έπιασε ξανά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο επίσημο site της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, koe.org.gr:

Η Άννα Ντουντουνάκη δήλωσε: «Ήθελα έναν τέτοιο χρόνο και μάλιστα από την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. στους Μεσογειακούς) και είμαι ικανοποιημένη που ήρθε. Σίγουρα δεν είμαι ξεκούραστη, αλλά για αυτό χαίρομαι πολύ που τα κατάφερα και ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν, τον προπονητή Τάσο Καράμπελα και τον γυμναστή μου, Λάζαρο Αβίντογλου. Έπιασα το όριο για τη Γλασκώβη και πάλι, έπιασα το χρόνο που είχα κάνει στο Ρίο και νιώθω χαρούμενη. Εύχομαι να μπορέσω να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό. Επίσης είμαι πολύ ικανοποιημένη που συνδύασα τις σπουδές μου στη Νομική με την κολύμβηση».

Ο πρωταγωνιστής της 2ης ημέρας, Νίκος Σοφιανίδης δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία κούρσα, ένα δυνατό τεστ ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αμέσως μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι ο χρόνος μου είναι ένας καλός χρόνος για τη συγκεκριμένη εποχή και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και με την επίδοσή μου. Οι βλέψεις τώρα είναι στο Πανευρωπαϊκό. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στην οικογένειά μου και τον προπονητή μου, Τάσο Χατζηγεωργίου, όπως επίσης και στο σύλλογό μου και τους συναθλητές μου. Στόχος στους Πανευρωπαϊκούς, στους οποίους συμμετέχω για πρώτη φορά, είναι να μπορέσω να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο μου και μακάρι να φτάσω σε κάποιον ημιτελικό. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία που θέλω να αξιοποιήσω. Όσο για το επίπεδο των αγώνων του Εθνικού Πρωταθλήματος, μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό και πάντα είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να κολυμπάς με αυτούς τους αθλητές».
 
Η νεαρή Βασιλική Μπάκα δήλωσε: «Ελπίζω σύντομα ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να επιστρέψει στα πρωταθλήματα. Είμαστε μόλις μερικές ημέρες μετά τους Μεσογειακούς και προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες και την κούραση, να αντεπεξέλθουμε».


Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους υπευθύνους του τμήματος!
 
Γραφείο Τύπου Α.Σ. ΠΑΟΚ