Τακουρίδης και Φιλίποφ για Εθνική και ΠΑΟΚ

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών
Ο Γιάννης Τακουρίδης και ο Ντίμα Φιλίποφ, σε δηλώσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Τ.Α.Π., μεταξύ άλλων ανέφεραν για την επιτυχία του Εθνικού μας συγκροτήματος, στους πρόσφατους μεσογειακούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Ταρραγόνα της Ισπανίας, αλλά και για την νέα σεζόν με τον ΠΑΟΚ.

Για το πως βίωσαν τους Μεσογειακούς αγώνες στην Ταρραγόνα…
Γ.Τ.: Ήταν μια ωραία διοργάνωση, μια γιορτή του αθλητισμού γενικά, και σίγουρα μια ευχάριστη και θετική εμπειρία για όλους. Η ομάδα είχε μια καλή ευκαιρία να δεθεί και να προετοιμαστεί  για την συνέχεια κάτι που νομίζω ότι πετύχαμε σε καλό βαθμό.

Ν.Φ.: Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε Μεσογειακούς αγώνες. Είναι μια φοβερή διοργάνωση, με μεγάλους αθλητές και ομάδες. Νιώθω ικανοποιημένος και χαρούμενος που επιστρέφουμε με κάποιο μετάλλιο. Αξίζαμε μια τέτοια επιτυχία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στο staff για την προσπάθεια.

Για τη συνέχεια της Εθνικής Ελλάδος…
Γ.Τ.: Επόμενος και παράλληλα μεγάλος στόχος της Εθνικής είναι να πάρουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, κάνοντας μια καλή αρχή στα παιχνίδια που έρχονται τον Αύγουστο στην Αλεξανδρούπολη. Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει αρκετός….παρά μόνο 10 μέρες περίπου, μέχρι τις 12 Ιουλίου, που ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής για την πρόκριση Ευρωπαϊκού.

Ν.Φ.: Αρχικός μας στόχος είναι να επιστρέψουμε στο ευρωπαϊκό. Οι Μεσογειακοί αγώνες ήταν το πρώτο βήμα. Έχουμε μπροστά μας ένα δεκαήμερο ρεπό για ξεκούραση και ξεκινάμε την προετοιμασία για τα προκριματικά.

Η εικόνα των Ελλήνων στο εξωτερικό…
Γ.Τ.: Είναι πολύ θετικό να εκπροσωπείται η χώρα μας από τον οποιοδήποτε σε τέτοιες διοργανώσεις όπως και το ότι οι εθνικές μας ομάδες κατέκτησαν 2 μετάλλια διότι δείχνει στις άλλες χώρες την προσπάθεια που γίνεται από όλους μας να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού Βόλεϊ.

Ν.Φ.: Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε αθλητές είτε τεχνικό επιτελείο. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό για το ελληνικό βόλεϊ. Η κάθε επιτυχία, ανεβάζει το άθλημα ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς  του παίκτες.

Για τον ΠΑΟΚ…
Γ.Τ.: Μετά το τέλος των υποχρεώσεων θα ενσωματωθούμε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, που αν δεν κάνω λάθος θα έχει ήδη ξεκινήσει. Οπότε θα φορτώσουμε τις μπαταρίες σε αυτό το μικρό διάστημα “διακοπών”, αλλά και θα έχουμε από την αρχή αγωνιστικό ρυθμό γεγονός που βοηθά στο να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, όπου θα έχουμε ένα μακρύ δρόμο για να επιστρέψουμε όλοι μαζί την ομάδα μας στην κορυφή την νέα χρονιά.

Ν.Φ.: Ευχαριστώ  την διοίκηση και τον κόσμο για την στήριξη. Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι από μια «αντίπαλη» ομάδα, όμως από την δική μου πλευρά θα δώσω το 200% μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά μου. Στην ομάδα θα ενσωματωθώ απευθείας μετά το τέλος των υποχρεώσεων με την Εθνική. Έχουμε ένα δυνατό σύνολο και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά!