Mανουηλίδης: «Ο ΠΑΟΚ... εξελίσσει το άθλημα της πάλης»

paok
Κατηγορία: Πάλη
Ο αθλητής του τμήματος Πάλης του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Πέτρος Μανουηλίδης, έχοντας κατακτήσει όχι μόνο τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα, μίλησε αποκλειστικά στο acpaok.gr για την ενασχόλησή του με το άθλημα, τις ελληνικές ρίζες της πάλης, αλλά και για την πορεία της ομάδας…
 
Για το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα…
Έδωσα δύο αγώνες, έχασα από τον Πρωταθλητή Ευρώπης, ωστόσο επειδή πήγε στον τελικό, μέσω των ρεπεσάζ μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ για την 3η-5η θέση, όπου και κατάφερα να κερδίσω τον Λευκορώσο αθλητή και να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο.
 
Για την ενασχόλησή σου με το άθλημα της πάλης…
Έχει τα καλά του, έχει και τις πίκρες… Ξεκίνησα σε ηλικία 14 ετών, όταν το γνώρισα και το έμαθα το άθλημα,  ένιωσα να με γεμίζει και από τότε αφοσιώθηκα σε αυτό. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που τυχαίνει να περνάμε, δεν το βάζω κάτω. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, έχει καταφέρει να συμβάλει στην εξέλιξη του αθλήματος, να ενώσει προπονητές και αθλητές και να δείξει πως οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν!
 
Για τα κύπελλα που κατακτά η ομάδα…
Η πορεία τόσο σε άνδρες όσο και σε εφήβους και παίδες είναι εξαιρετική! Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι νεαροί αθλητές φέρνουν διακρίσεις και μετάλλια και αυτό δείχνει ότι υπάρχει μέλλον… Θαυμάζω όλους όσους τρέχουν για την ομάδα μας, αγαπάν το Σύλλογο, υπάρχει ενότητα και βάζουν σε προτεραιότητα το καλό του αθλήματος, αλλά και των αθλητών.
 
Για το άθλημα της πάλης…
Ο κόσμος δε γνωρίζει το άθλημα, είναι το εθνικό μας άθλημα, ξεκίνησε από την Ελλάδα και χρειάζεται να ξέρουμε όλοι γι’ αυτό.  Η πάλη είναι το μοναδικό άθλημα στον κόσμο, που έχει το όνομα της χώρας που κατάγεται, -ελληνορωμαϊκή πάλη-, και όλοι οι Έλληνες πρέπει να νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό!