Νίκη με 3-1 για τον Δικέφαλο

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών
Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του έκανε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας στο PAOK Sports Arena την ομάδα του Παμβοχαϊκού με 3-1, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League “Πάμε Στοίχημα” 2017-18.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι επέλεξε στο βασικό σχήμα τους Γκόμεζ, Τακουρίδη, Βαλκίερς, Σαφράνοβιτς, Μαρτίνεθ και στη θέση του λίμπερο τον Παπαδημητρίου.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο σετ, με τον Ερνάντο Γκόμεζ να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του και να βοηθάει την ομάδα του ΠΑΟΚ να φτάσει πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 8-5. Οι Πρωταθλητές, έχοντας σε καλή μέρα τους Πελεκούδα και Γκόμεζ, ανάγκασε τον τεχνικό του Παμβοχαϊκού, κ. Δεληκώστα, να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ με το σκορ στο 10-5. Με εξαιρετικό τον Παναγιώτη Πελεκούδα, οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά 9 πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ να είναι 16-7. Από κει και πέρα ο Δικέφαλος δεν επέτρεψε στην αντίπαλη ομάδα να πάρει εύκολους πόντους και τελείωσε το πρώτο σετ με σκορ 25-13.

Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι μπήκε στο δεύτερο σετ το ίδιο αποφασισμένη όπως στο πρώτο και αναγκάζοντας τον προπονητή του παμβοχαϊκού να καλέσει τάιμ άουτ στο 4-1. Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κάποια δυσκολία και έφτασε εύκολα στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 8-4. Από κει κι έπειτα η ομάδα του Δικεφάλου μείωσε ταχύτητα με τον Παμβοχαϊκό, ωστόσο, να μην μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι και να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-10. Ο Δικέφαλος δέχτηκε ένα μικρό σερί δύο πόντων από την αντίπαλη ομάδα (20-15) αλλά με τρομερά μπλοκ του Γιάννη Παντακίδη κατάφερε να κάνει το 2-0 στα σετ με σκορ 25-15.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τρίτο σετ πιο νωθρά και βρέθηκε να χάνει με σκορ 7-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η ομάδα του Ρίτσι, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να αναγκάσει τον τεχνικό του Παμβοχαϊκού να καλέσει τάιμ άουτ με το σκορ στο 11-9. Ο Παμβοχαϊκός ανέβασε ρυθμό και δυσκόλεψε την ομάδα του Δικεφάλου, ο οποίος όμως, κατάφερε να φτάσει πρώτος στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 16-13. Η ομάδα του κ.Δεληκώστα έδειξε άλλο πρόσωπο από το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και έπειτα αναγκάζοντας τον τεχνικό των Πρωταθλητών να καλέσει δύο τάιμ άουτ σε διάστημα 3 πόντων. Το σετ κατέληξε στην ομάδα του Παμβοχαϊκού με σκορ 23-25, με τον Δικέφαλο να μην καταφέρνει να τελειώσει την αναμέτρηση και έτσι να οδηγείται και σε τέταρτο σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Δικέφαλος μπήκε συγκεντρωμένος και έδειξε να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα καταφέρνοντας να φτάσει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ να είναι στο 8-2, ενώ προηγήθηκε ένας εξαιρετικός πόντος από τον Σαφράνοβιτς για το 6-1. Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε ρυθμό και έφτασε το σκορ στο 13-4, αναγκάζοντας τον προπονητή του Παμβοχαϊκού να καλέσει τάιμ άουτ. Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ με 16-7 , με τον Παμβοχαϊκό να κάνει ένα μικρό σερί τριών πόντων και φτάνει το σκορ στο 17-10. Ο Δικέφαλος δεν έκανε το λάθος να αφήσει τη φιλοξενούμενη ομάδα να τον πλησιάσει και έφτασε το δείκτη του σκορ στο 23-13 με εξαιρετικό καρφί από τον Σαφράνοβιτς. Το τελικό σκορ του τέταρτου σετ ήταν 25-15 με τον Δικέφαλο να ξεπερνάει σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Παμβοχαϊκού.

Με αυτή τη νίκη, οι παίκτες του Ντανιέλε Ρίτσι, παρέμειναν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ολυμπιακό έχοντας τρεις νίκες , αντίθετα με την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα που γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα.