Ο Θόδωρος Πολυμένης παρουσιάζει την Ακαδημία Μπάσκετ κοριτσιών!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
Ο νέος Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Μπάσκετ κοριτσιών, Θόδωρος Πολυμένης, μίλησε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr για τον τρόπο λειτουργίας Ακαδημία, καθώς και για τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Πώς νιώθετε για την επιστροφή σας στον ΠΑΟΚ;
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόταση για την ανάληψη των καθηκόντων ως Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών Γυναικών. Νιώθω σαν να μην πέρασε μία μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι ξανά με φίλους - συνεργάτες μετά από τέσσερα χρόνια. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν, καθώς όταν μιλάμε για μικρά παιδιά μόνο η λέξη ευθύνη είναι η κατάλληλη που μπορούμε να χρησιμοποιούμε, αποδέχθηκα την πρόταση.

Ποιοι είναι άμεσοι στόχοι σας;
Θέλουμε να δώσουμε μια κοινωνική διάσταση και αυτό έχει να κάνει με τον σκοπό μας που είναι να φέρουμε κορίτσια μικρά στους αγωνιστικούς χώρους και να τα κρατήσουμε σ’ αυτούς, αποτρέποντάς τα από επικίνδυνους πειρασμούς σε όποια διάσταση και αν είναι αυτοί. Στόχος είναι να διαμορφώνουμε καλούς χαρακτήρες και αθλήτριες υψηλών προδιαγραφών, όπως το απαιτεί η ομάδα που υπηρετούμε. Σίγουρα, όλα τα κορίτσια δε θα ακολουθήσουν τον πρωταθλητισμό, αλλά μπορούν να γίνουν καλοί φίλαθλοι και ειδικότερα υποστηρικτές του χώρου που υπηρετούμε, του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη!

Ο επόμενος στόχος μας που έχει αθλητική διάσταση είναι να έχουμε υψηλούς στόχους, όπως άλλωστε το φανερώνει η πορεία των τμημάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια, μιας και τα τμήματα νεανίδων και κορασίδων μετρούν πολλές επιτυχίες με πρωταθλήματα της τοπικής ένωσης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. ,αλλά και πανελλήνιους τίτλους και  επιτυχίες. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι το μοναδικό άθλημα του Συλλόγου μας που έχει φέρει τόσα πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα σε ηλικιακό επίπεδο.

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει ήδη στην Ακαδημία...
Ξεκινώντας λοιπόν την προσπάθεια αυτή μαζί με τους συνεργάτες μου από τον Αύγουστο χωρίσαμε την Ακαδημία σε δύο επίπεδα :
1. Τα τμήματα που απαρτίζονται από παιδιά ηλικιακά 5-14 ετών και εντάσσονται καθαρά στα τμήματα της Ακαδημίας.
2. Στα αγωνιστικά Νεανίδων και Κορασίδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και όλα τα προηγούμενα χρόνια έφεραν τεράστιες επιτυχίες στον ΠΑΟΚ με πρωταθλήματα, αλλά και πανελλήνιους τίτλους. Μην ξεχνάμε ότι την τελευταία αγωνιστική περίοδο 2017-2018 τα συγκεκριμένα τμήματα τερμάτισαν αήττητα και κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.ΣΘ., αλλά και την δεύτερη πανελλήνια θέση. Από συγκυρίες και απώλειες λόγω τραυματισμών δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν και τον πανελλήνιο τίτλο μιας και καθολικά όλοι παραδέχθηκαν ότι και τα δύο τμήματα έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ.

Για το πρόγραμμα των Ακαδημιών...
Για το πρόγραμμα των ακαδημιών να σας αναφέρω ότι βασικός μας στόχος είναι να υπάρχει ποιότητα και αυτό έχει να κάνει με τους εξής τομείς:
τo ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή οι προπονητές των τμημάτων, οι γυμναστές, οι γιατροί, ο φυσιοθεραπευτής, ο εργοφυσιολόγος, ο διατροφολόγος  και όλοι όσοι θα επωμίζονται ρόλους γύρω από τα τμήματα υποδομών σε συγκεκριμένες συντεταγμένες για τον πολύ απλό λόγο ότι ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να τα προσφέρει όλα αυτά στις αθλήτριες. Αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ανάγκες των αθλητριών, όσον αφορά τα παραπάνω, για την ατομική τους βελτίωση. Βασικός μας στόχος είναι όλα τα παραπάνω να τα παρέχει ο ΠΑΟΚ, αποσκοπώντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών με ένα πλήρες πρόγραμμα παροχών και δυνατοτήτων και πλήρες θα είναι ένα πρόγραμμα που θα το παρέχει η ομάδα μέσα από το πρόγραμμά της σε κάθε διάσταση του.

Τα βασικά στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν την ομάδα...
H αφοσίωση στην ομάδα μας τον ΠΑΟΚ και η εμπιστοσύνη της ομάδας στην αθλήτριά μας για τον κοινό σκοπό που δεν άλλος από την κορυφή , η οποία θα πρέπει μακροπρόθεσμα να επιστραφεί από την αθλήτρια μέσα από την πορεία της  στον Σύλλογο. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε καλές παίκτριες αλλά προπάντων καλές συμπαίκτριες με ήθος.  

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι...
Μέσα από αυτή την διαδικασία στόχος μας είναι να επανδρώσουμε με αθλήτριες τις εθνικές ομάδες αναπτυξιακών ηλικιών, ιδιαίτερη τιμή για όλους τους Συλλόγους. Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε 12 αθλήτριές μας στελέχωσαν τις εθνικές ομάδες και νομίζω ότι καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν είχε ανάλογη συμμετοχή αθλητριών σε δραστηριότητες των εθνικών ομάδων.

Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα...
To διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για κορίτσια ηλικίας 5-14 ετών στις εγκαταστάσεις μας, στο PAOK Sports Arena εντελώς δωρεάν, μέσα στην οποία εντάσσεται και η παρακολούθηση του αγώνα των γυναικών για την δεύτερη αγωνιστική με τον Σπόρτινγκ. Επίσης τις πρώτες ημέρες του νέου έτους σχεδιάζουμε τη διοργάνωση τουρνουά κορασίδων & παγκορασίδων με την συμμετοχή ομάδων από την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό επίσης στις εγκαταστάσεις μας στο PAOK SPORTS ARENA. Στα πλαίσια του τουρνουά θα προσκαλέσουμε προπονητές και καταξιωμένες αθλήτριες, με στόχο τη διοργάνωση σεμιναρίου προπονητών μικρών κατηγοριών. 
 
Γραφείο Τύπου Α.Σ. ΠΑΟΚ
 
Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter