Ακαδημία Ποδοσφαίρου... δόγμα πρωταθλητισμού και άμεση επαφή με την α ομάδα!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών
Για τη γενική ανανέωση των τμημάτων Υποδομής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γυναικών του Συλλόγου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, ο Έφορος των τμημάτων Υποδομής κ. Ηλίας Ναλμπάντης.

Φέτος, στο πλαίσιο της γενικής ανανέωσης του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου συμμετέχει και το τμήμα των Ακαδημιών. Ως αρμόδιος Έφορος, πείτε μας ποιες είναι οι αλλαγές που θα δούμε φέτος στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ; 

Η πρώτη σημαντική αλλαγή που έγινε φέτος είναι το γεγονός πως από φέτος την αποκλειστική επίβλεψη των ακαδημιών έχει ο Ερασιτέχνης. Οι προπονήσεις γίνονται πλέον στο Athletic Park (Επίσκυρο) απέναντι από την είσοδο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Επιθυμούσαμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα των τμημάτων υποδομής, γιατί μελλοντικά θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με την άμεση διασύνδεση α’ ομάδας - β’ ομάδας - ακαδημίες. Επίσης: έχει τεθεί σε λειτουργία αθλητικό σχέδιο με σαφώς καθορισμένους στόχους που έχουν σκοπό την διάδοση του αθλήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερα κορίτσια, με τη στελέχωση της ακαδημίας από ανθρώπους που λειτουργούν με βάση το πλάνο της α' ομάδας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της φιλοσοφίας που διακρίνει την ομάδα του ΠΑΟΚ και στις μικρότερες κατηγορίες, δηλαδή της φιλοσοφίας του πρωταθλητισμού, αλλά και το μπόλιασμα των μικρών αθλητριών στην ιδέα του ΠΑΟΚ και στις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού, της ευγενούς άμιλλας.

Το δόγμα των Ακαδημιών απο εδώ και πέρα ποιο θα είναι; 
Το μέλλον της ομάδας βρίσκεται στις υποδομές του. Από εκεί θα ξεπηδήσουν τα νέα ταλέντα που μελλοντικά θα στελεχώσουν την α' ομάδα. Άρα η διασύνδεση των τμημάτων είναι ο πιο προφανής στόχος. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εκπονείται ήδη πλάνο, έτσι ώστε οι προπονητές να έχουν συχνή επικοινωνία μεταξύ τους για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος. Συγκεκριμένα, εκτός από την α' ομάδα, δόθηκε η ευκαιρία στις κορασίδες του Συλλόγου να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με άλλη ομάδα, ως δανεικές, ούτως ώστε να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Η πορεία των κοριτσιών παρακολουθείται από εμάς, ώστε όσα από αυτά ξεχωρίσουν, να στελεχώσουν την α' ομάδα. Όλα τα κορίτσια, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί, θα πάρουν μέρος σε αξιόλογα τουρνουά που θα διοργανώσει ο ΠΑΟΚ, αλλά και σε άλλα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θέλουμε να στρέψουμε τον κόσμο να γνωρίσει το γυναικείο ποδόσφαιρο και να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Το δόγμα λοιπόν είναι από μία ηλικία και μετά, όσο το δυνατόν περισσότερες αθλήτριες να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε επίσημους αγώνες είτε με την α' ομάδα είτε αγωνιζόμενες δανεικές, παρακολουθώντας ο ΠΑΟΚ την εξέλιξή τους.

Ο ΠΑΟΚ ειναι ο αιώνιος πρωτάθλητης του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ποιο είναι το βάρος ευθύνης που έχει στις πλάτες του προκειμένου να κάνει το άθλημα ακόμη περισσότερο διαδεδομένο στα μικρά κορίτσια; 

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ είναι η ναυαρχίδα τίτλων του Ερασιτέχνη. Η ομάδα που έχει κατακτήσει σχεδόν όλους τους εγχώριους τίτλους , οφείλει να δώσει στο άθλημα την αίγλη που του αξίζει. Το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται ραγδαία και εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη αναγνώρισή του. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε εκδηλώσεις (Φεστιβάλ ποδοσφαίρου, αγώνες επίδειξης κ.λ.π) που θα φέρουν το άθλημα πιο κοντά στα νέα κορίτσια.
Οι αθλήτριες της α' ομάδας πώς αντιμετωπίζουν τα τμήματα υποδομής;
Το τμήμα είναι ένα και αδιαίρετο. Και έτσι δεν το βλέπουμε μόνο εμείς, αλλά και οι αθλήτριες του Συλλόγου. Οι ίδιες έχουν εκφράσει την επιθυμία να βρίσκονται, όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες κοντά στα νέα κορίτσια, μαθαίνοντάς τους τεχνικές και μυστικά του αθλήματος, καθώς επίσης και να συμμετέχουν μαζί σε εκδηλώσεις , αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο ΠΑΟΚ είναι και θα είναι μια μεγάλη οικογένεια.