Φώναξε «παρών»... Νίκησε την ΑΕΚ...

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Ανδρών
Ο ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018 στο «σπίτι» του, το κλειστό της Νεάπολης, την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Handball Premier, την οποία και κατανίκησε με 23-17.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αν και οι δύο ομάδες βασίστηκαν στη σκληρή άμυνα, ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0, μετά από γκολ του Νίκου Κοκώνη. Το σκορ άνοιξε, στη συνέχεια, ο Παντελής Κωστακίδης, ο οποίος, ακολουθώντας τα βήματα του Νίκου Κοκώνη έγραψε το 2-0, γκολ στο οποίο απάντησαν οι αντίπαλοι, μειώνοντας σε 2-1. Τη διαφορά στα 2 γκολ έστειλε και πάλι ο Νίκολα Τζόνο, 3-1, ωστόσο κάποια λάθη σε άμυνα και επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν σε 3-3 και να περάσουν μπροστά, με τον ΠΑΟΚ να μένει πίσω για 3 γκολ, 3-6. Στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Νίκος Νικολαΐδης (4-6) και ο Νίκολα Τζόνο (5-7), σκοράροντας, διατήρησαν τη διαφορά στα δύο γκολ για να έρθει τελικά ο Νίκος Κοκώνης να μειώσει σε 6-7 και ο Νίκος Νικολαΐδης να ισοφαρίσει σε 7-7, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος μπήκε ορεξάτος, με τον Απόστολο Παλάσκα να δίνει ξανά το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους», 8-7. Ο Νίκος Κοκώνης έγραψε το 9-7, στο οποίο υπήρξε απάντηση των αντιπάλων, οι οποίοι μείωσαν σε 9-8. Από εκεί και έπειτα, οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα», με ένα σερί τριών γκολ πήραν αέρα... τεσσάρων τερμάτων, 12-8. Ο Βαγγέλης Αραμπατζής διαμόρφωσε το 13-9, με τον Άκη Κυπραίο να τον ακολουθεί και, βρίσκοντας εστία, να στέλνει τη διαφορά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στα 5 γκολ, 14-9.  Παρά τις εναλλαγές στο σκορ, οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν τη διαφορά, αν και οι αντίπαλοι προσπάθησαν να μειώσουν, 16-12. Η δυνατή άμυνα των παικτών του ΠΑΟΚ έφεραν και καλές επιθέσεις, τις οποίες δεν άφησαν ανεκμετάλλευτες ο Απόστολος Παλάσκας και ο Βαγγέλης Αραμπατζής, οι οποίοι διαμόρφωσαν τη διαφορά στα +6 γκολ, 18-12. Η φιλοξενούμενη ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και με ένα σερί δύο γκολ, μείωσε σε 18-14.  Παρ' όλες τις προσπάθειες της ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάρουν κάτι λιγότερο από τον αγώνα, από τον οποίο και έφυγαν νικητές με 23-17 τελικό σκορ.

Οι ασπρόμαυροι, πραγματοποιώντας μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση, πήραν τους βαθμούς της νίκης, που θα τον κρατήσουν στο «κόλπο» της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, οπότε και αντιμετωπίζουν την ΑΕΣΧ Πυλαίας εκτός έδρας για τη φάση των «8» του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Για ακόμη μία φορά, το κατάμεστο κλειστό της Νεάπολης απέδειξε πως ήταν σωστή η επιλογή της Νεάπολης ως έδρας του χαντμπολικού ΠΑΟΚ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λαό του ΠΑΟΚ που έδωσε δυναμικό «παρών» και στήριξε την ομάδα.

ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV - ΑΕΚ: 23-17