Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε... Προκρίθηκε στους «4»...

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Ανδρών
Ο ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV επέστρεψε μετά από καιρό, ως φιλοξενούμενος στο γήπεδο της Μίκρας, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018, όπου και αντιμετώπισε την ΑΕΣΧ Πυλαίας για τη φάση των «8» του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος, της οποίας και επικράτησε με 23-24 τελικό σκορ, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δικέφαλος, αν και ευτύχησε να προηγηθεί με 4-8, επέτρεψε στη γηπεδούχο Πυλαία να μειώσει σε 7-8 και τελικά να ισοφαρίσει σε 9-9. Για πρώτη φορά, στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ για ένα γκολ, 11-10, ωστόσο, με δύο γκολ του Απόστολου Παλάσκα λίγο αργότερα, ξαναπήρε το προβάδισμα, 11-13. Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να απαντήσουν και τελικά, ισοφαρίζοντας σε 13-13, πέρασαν μπροστά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου 14-13.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Θόδωρος Πετρίδης, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, έγραψε το 14-14, ενώ στη συνέχεια ο Απόστολος Παλάσκας έχτισε με ένα σερί δύο γκολ, μία διαφορά, 15-17. Παρά τις προσπάθειες του Δικεφάλου να «ξεφύγει», η Πυλαία αντιστάθηκε... με το σκορ να έρχεται ξανά στην ισοπαλία, 19-19, με τον ΠΑΟΚ να μένει τελικά πίσω για δύο γκολ, 21-19. Ο Απόστολος Παλάσκας, με πέναλτι μείωσε ξανά σε 21-20, ενώ οι Νίκολα Τζόνο και Παντελής Κωστακίδης έφεραν τον αγώνα στα... «ίσια», με τον τελευταίο μάλιστα να δίνει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, 22-23, τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. O ΠΑΟΚ με την άμυνά του και τον Άκη Κυπραίο να σκοράρει στην... εκπνοή, ήταν ο νικητής της αναμέτρησης με 23-24 τελικό σκορ.

Ως γνωστόν, οι νοκ-άουτ αγώνες κρύβουν τις δικές τους παγίδες, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV πήρε τη νίκη και «τσέκαρε» το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Νηρέας - Ολυμπιακός ΣΦΠ / ΙΕΚ Ξυνή.

ΑΕΣΧ Πυλαίας - ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV: 23-24

ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (Σεϊρεκίδης): 
Κοτανίδης, Αραμπατζής, Παλάσκας 12, Dzono 1, Τσεσμετζίδης, Κοκώνης 4, Taskovic, Πετρίδης 2, Αποστόλου, Νικολαΐδης, Κωστακίδης 2, Λοΐζος 1, Μαστορογιάννης, Κυπραίος 2, Δελιάς, Γιόσμου