Συνέντευξη Τύπου: «1st PAOK Christmas Sports Festival»

paok
Κατηγορία: Α.Σ. ΠΑΟΚ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 20/12/2018
 
Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena ενόψει του 1st PAOK Sports Festival, με θέμα: «Μπάλα γένους θηλυκού...», το οποίο απευθύνεται σε κορίτσια που ασχολούνται με τα αθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Τον λόγο πρώτη πήρε η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνα Μπεκιάρη, η οποία, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του 1ου Sports Festival, λέγοντας: «Ο ΠΑΟΚ, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας, ο οποίος διατηρεί τα περισσότερα αθλήματα από κάθε άλλο Σύλλογο, τα δε γυναικεία του τμήματα πρωταγωνιστούν επί σειρά ετών τόσο σε επίπεδο πρώτων ομάδων όσο και σε επίπεδο υποδομών, αποφάσισε να διοργανώσει το αθλητικό αυτό φεστιβάλ, προκειμένου να στηρίξει νεαρά κορίτσια στο χώρο του αθλητισμού, γνωρίζοντας ο ίδιος τον "ευαίσθητο" χώρο του γυναικείου αθλητισμού. Εκμεταλλευόμενοι το καλύτερο ιδιωτικό κλειστό γήπεδο της χώρας, το οποίο γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου Athletic Park «Επίσκυρο», στο οποίο από φέτος εδρεύουν οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, διοργανώνουμε το τουρνουά επιπέδου κορασίδων, τόσο στο ποδοσφαίρο όσο και στο μπάσκετ, φιλοδοξώντας να δώσουμε κίνητρο στις νεαρές αθλήτριες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού στα τουρνουά θα είναι παρόντες, προπονητές, ο προπονητής της εθνικής ομάδας κορασίδων κ. Μπακογιώργος και άλλοι. Το 1st Sports Festival θα έχει και το δικό του κοινωνικό μήνυμα, αφού οι συμμετάσχουσες ομάδες από κοινού και υπό την αιγίδα του ΠΑΟΚ θα επισκεφθούν το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, προσφέροντας δώρα στα παιδιά ενόψει των εορτών... Φιλοδοξία μας στο επόμενο Festival να συμμετέχουν και άλλα αθλήματα».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Έφορος Υποδομών Γυν. Ποδοσφαίρου, κ. Ηλίας Ναλμπάντης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ομάδες που συμμετέχουν στο 1st Christmas Cup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 22-23 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις Athletic Park «Επίσκυρο» απέναντι από το PAOK Sports Arena και ευχήθηκε να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία, ενώ αναφέρθηκε και στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ που από φέτος έκαναν μία νέα αρχή, χτίζοντας μία νέα φιλοσοφία...

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών μπάσκετ κ. Θόδωρος Πολυμένης αναφέρθηκε στις ομάδες που συμμετέχουν, ευχαριστώντας τες μία μία που συμμετέχουν στο 1st Basketball Tournament, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο PAOK Sports Arena το τριήμερο 27-28-29 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, ευχαρίστησε προσωπικά τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Μπακογιώργο, ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του στο τουρνουά.

Το παρόν στη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν το μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών Τατιάνα Γεωργίου, η αρχηγός της ομάδας μπάσκετ γυναικών Ανθούλα Ταρπάγκου, καθώς και οι κορασίδες Ζωή Ακριβάκη από το ποδόσφαιρο και οι Λαμπρινή Πολυμένη και Νικολέτα Καλούτσικου από το μπάσκετ, οι οποίες από την πλευρά τους απηύθηναν κάλεσμα στα νεαρά κορίτσια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, όπως έκαναν και οι ίδιες...

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των αθλητριών:

Τατιάνα Γεωργίου (μέλος γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου): «Είναι πολύ σημαντικό για το γυναικείο αθλητισμό να  υπάρχουν τέτοιες διοργανώσεις και πόσο μάλλον να γίνονται από τα τμήματα υποδομής, που στηρίζουν άμεσα τις πρώτες ομάδες, καθώς μέσα από αυτές μπορεί να γίνει σωστά η ανεύρεση ταλέντων. Ειδικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Φεστιβάλ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού οι αθλήτριες θα βρεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου για να δώσουν δώρα σε μικρά παιδάκια».

Ανθούλα Ταρπάγκου (αρχηγός γυναικείας ομάδας μπάσκετ): «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε οι διοργανωτές μίας εκδήλωσης με έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στόχος είναι να δώσουμε κίνητρο σε μικρές αθλήτριες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να ενισχύσουμε τη θέση της γυναίκας σε αυτόν».

Ζωή Ακριβάκη (αρχηγός κορασίδων ποδοσφαίρου): «Εγώ προσωπικά ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο πριν 8 χρόνια. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις δίνουμε κίνητρο σε μικρά κορίτσια να ασχοληθούν με το άθλημα, μιας και είναι πιο δύσκολο για έναν γονιό να στείλει ένα κοριτσάκι στο ποδόσφαιρο. Εμένα μου πήρε χρόνο να πείσω τη μαμά μου να με γράψει στο άθλημα, τα κατάφερα όμως και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό...»

Λαμπρινή Πολυμένη (αρχηγός κορασίδων μπάσκετ): «Είμαι πολύ χαρούμενη που η ομάδα μας πραγματοποιεί μία τέτοια διοργάνωση. Εγώ μεγάλωσα με ερεθίσματα μπασκετικά, έμαθα μπάσκετ δίπλα στον Μπάνε Πρέλεβιτς, με τον οποίο φοράμε και το ίδιο νούμερο το 7... Το μπάσκετ είναι ένα ωραίο άθλημα για ένα κορίτσι και θέλουμε να μεγαλώσει η οικογένειά μας με τον ερχομό μικρών κοριτσιών στην ομάδα...».

Νικολέτα Καλούτσικου (αρχηγός νεανίδων μπάσκετ): «Είναι χαρά μας να γίνει ένα τέτοιο τουρνουά στο σπίτι μας, εδώ στο Παλατάκι, το οποίο αποτελεί μία πολύ ωραία αφορμή για να διαφημίσουμε το άθλημά μας, γιατί είναι ένα άθλημα, το οποίο ταιριάζει στα κορίτσια και μπορούν να το αξιοποιήσουν πολύ θετικά. Ειδικά τώρα, που συμμετέχουν ομάδες από την επαρχία, θα διαφημιστεί το μπάσκετ και σε εκείνες τις περιοχές, ενώ ταυτόχρονα πολλές ομάδες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, αποτελώντας μέρος της διοργάνωσης αυτής».



ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ