Ολοκληρώθηκε το «1st Basketball Christmas Tournament»...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
Με απόλυτη επιτυχία, η οποία αποτελεί υποθήκη για ανάλογες διοργανώσεις στο πολύ άμεσο μέλλον, ολοκληρώθηκε το «1st Basketball Christmas Tournament» στο πλαίσιο του «1st PAOK Christmas Sports Festival» το τριήμερο 27, 28 & 29 Δεκεμβρίου στο PAOK Sports Arena.

Oι άριστες γηπεδικές συνθήκες αφ' ενός, το επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν αφ' ετέρου, αλλά και η εξαίρετη διοργάνωση άφησαν ικανοποιημένες τις ομάδες και τις αθλήτριες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις αγωνιστικές τους ικανότητες σε ένα γήπεδο - θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

Την τελευταία ημέρα του τουρνουά το παρόν στο Παλατάκι κ. Τάκης Μπακογιώργος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στις μικρές αθλήτριες, αλλά και στους προπονητές των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησε η τελετή λήξης, κατά την οποία τιμήθηκαν ο επί σειρά ετών προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων κ. Τάκης Μπακογιώργος και η Λολίτα Λύμουρα για την πολυετή προσφορά της στο γυναικείο μπάσκετ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι... 

Καλύτερη πεντάδα κορασίδων ψηφίστηκαν οι κάτωθι:
1. Χατζημπύρου Ραφαέλα, Ολυμπιάδα Λάρισας
2. Γκάτζιου Ζωή, ΠΣ Ευκαρπίας
3. Πασχαλά Λυδία, Ιερισσός 99
4. Δημητροπούλου Στεφανία, Shooters
5. Τρισκελίδου Ελισάβετ, Μέγας Αλέξανδρος Κοζάνης

Καλύτερη πεντάδα παγκορασίδων ψηφίστηκαν οι κάτωθι:
1. Κακάτσιου Μαρία, Ολυμπιάδα Λάρισας
2. Γρηγορίου Ζωή, Ν. Ραιδεστός
3. Σιδηροπούλου Δέσποινα, Θερμαϊκός Θέρμης
4. Καρύδα Μαρία, ΕΚΑΣΘ
5. Κουμαντσιώτη Εύα, ΠΑΟΚ

MVP στην κατηγορία των κορασίδων αναδείχθηκε η:
Πασχαλά Λυδία, Ιερισσός 99

MVP στην κατηγορία των νεανίδων αναδείχθηκε η:
Καρύδα Μαρία, ΕΚΑΣΘ

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών Μπάσκετ, κ. Θόδωρος Πολυμένης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr: "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικιακές κατηγορίες και αυτό της δημιουργεί την υποχρέωση να διοργανώνει αναλόγου μεγέθους εκδηλώσεις, με σκοπό την αναβάθμιση του γυναικείου μπάσκετ στη χώρα μας. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Τάκη Μπακογιώργο, που μας τίμησε με την παρουσία του, τις ομάδες και τις αθλήτριες που συμμετείχαν, τους υποστηρικτές, τη γραμματεία, τους διαιτητές, την ΕΚΑΣΘ, τους γονείς και όλους όσους βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή του τουρνουά. Δεσμευόμαστε στη διεξαγωγή αντίστοιχων διοργανώσεων στο άμεσο μέλλον...".

Στην τελετή λήξης το παρόν έδωσαν αθλήτριες της πρώτης ομάδας , καθώς και ο προπονητής της πρώτης ομάδας κ. Βασίλης Μασλαρινός, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του προγράμματός μας η παραγωγική διαδικασία, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, που διεξάγεται ένα τέτοιο τουρνουά, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και εύχομαι τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό και να συμμετέχουν ακόμη περισσότερα παιδιά. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους και σε όλες τις αθλήτριες μόνο επιτυχίες".

Στην τελετή παρευρέθηκαν το μέλος του ΔΣ του Α.Σ. ΠΑΟΚ κ. Άκης Μπεκιάρης και εκ μέρους της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ. Άρης Καρακούσης, οι οποίοι απένειμαν και βραβεία στις αθλήτριες, που αναδείχθηκαν MVP του τουρνουά.

Ευχαριστούμε τις εταιρίες Blue Flame, Protect και Hatzidakis Winery για τη στήριξή τους σχετικά με την καλύτερη διεξαγωγή του τουρνουά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τρίτης ημέρας:
 
ΠΑΟΚ - ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ: 28-48 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)
 
ΠΑΟΚ - ΕΚΑΣΘ: 72-19 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)
 
SHOOTERS ΦΛΩΡΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: 62-28 (ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)
 
ΠΑΟΚ - ΕΚΑΣΘ: 66-22 (ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)
 
ΚΑΣ Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 36-25 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)
 
ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: 30-32 (ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)



PHOTOSTORY