Η Συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης!

paok
Κατηγορία: Πάλη
Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πάλης, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 9 & 10 Φεβρουαρίου 2019 στο PAOK Sports Arena.

Στη Συνέντευξη Τύπου το πάνελ στελέχωσαν ο κ. Βασίλης Ανατολίτης Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΟΠ κ. Αναστάσιος Μπεαζίδης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Γιάννης Παγκαλίδης, καθώς και ο Υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων σε όλη την Ελλάδα της ΕΛΟΠ κ. Αντώνης Λιάνος, οι οποίοι κατά σειρά δήλωσαν:

Βασίλης Ανατολίτης (Περιφερειακός Σύμβουλος – Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού): «Θα ήθελα να καλωσορίσω στην Κεντρική Μακεδονία και στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Ομοσπονδία Πάλης, τους 58 συλλόγους και τους 500 αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες το σαββατοκύριακο στο PAOK Sports Arena. Είναι μεγάλη μας χαρά που μία τέτοια διοργάνωση λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, ύστερα από πολλά χρόνια. Προκαταβολικά να ευχαριστήσω όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση. Είναι μία από τις πολλές συνδιοργανώσεις που έχει η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού με ομοσπονδίες. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, είμαστε σίγουροι για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων και ευχόμαστε στο μέλλον να πραγματοποιηθούν ανάλογες διοργανώσεις στην πόλη μας».

Μπεαζίδης Αναστάσιος (Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΟΠ): «Είναι το μεγαλύτερο γεγονός που θα λάβει χώρα φέτος, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της Ομοσπονδίας. Οι Πρωταθλητές που θα βγούνε θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες και επειδή είναι προολυμπιακή χρονιά, θα εξασφαλίσουν εισιτήρια για την Ολυμπιάδα. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη στήριξή της, τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, τον κ. Κώστα Αμοιρίδη και όσους στήριξαν την διοργάνωση. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, να κερδίσει ο καλύτερος, να κερδίσει το ευ αγωνίζεσθαι. Καλούμε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί το σαββατοκύριακο στο Παλατάκι για να παρακολουθήσει το άθλημα της πάλης».

Γιάννης Παγκαλίδης (προπονητής ΠΑΟΚ):  «Στο τμήμα Πάλης του ΠΑΟΚ, μαζί με τον Έφορό μας το Χάρη Μάλλιο, κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι θα είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση! Ο ΠΑΟΚ στόχο έχει να πανηγυρίσει το τρίτο συνεχές πρωτάθλημα στην ιστορία του! Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα  κρίνουν τους αθλητές των Εθνικών Ομάδων και, εκτός αυτού, λόγω του ότι το 2020 θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, φέτος θα κριθούν οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε αυτούς. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές. Καλούμε το φίλαθλο κοινό να βρεθεί στο γήπεδο και τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της πάλης, μέσα από την παρακολούθηση των αγώνων».

Αντώνης Λιάνος (Υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων ΕΛΟΠ): «Κατ’ αρχάς έχουμε μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές αθλητών των τελευταίων χρόνων, ενώ και η συμμετοχή των Συλλόγων είναι αρκετά μεγάλη, φτάνοντας τα 58 σωματεία, τα οποία καλλιεργούν το άθλημα της πάλης. Το πρωτάθλημα είναι η κορυφή της πυραμίδας όσον αφορά τα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε σαν Ομοσπονδία Πάλης. Πραγματικά εύχομαι συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν στην καλύτερη διοργάνωση των αγώνων. Έχω ενθουσιαστεί με την κατάσταση του γηπέδου, σημαντικός παράγοντας για την άρτια  διεξαγωγή των αγώνων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 | Ελληνορωμαϊκή Πάλη
11:00, Ιατρική εξέταση - ζύγιση αθλητών | 13:00, Προκριματικοί αγώνες - προημιτελικοί
17:30, Τελετή έναρξης | 18:30, Ημιτελικοί - Τελικοί αγώνες

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 | Ελευθέρα και Γυναικεία Πάλη
11:00, Ιατρική εξέταση - ζύγιση αθλητών | 13:00, Προκριματικοί αγώνες - προημιτελικοί
18:00, Ημιτελικοί - Τελικοί αγώνες

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ