ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών
Την τρίτη του παρουσία και, μάλιστα, σε νησί, κατέγραψε η ομάδα του ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019 στον τελικό της Ιεράπετρας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το φετινό Final 4 του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος.
 
Μετά τον τελικό και το κύπελλο της Σύρου, τον τελικό και το κύπελλο της Ρόδου, σειρά είχε η «λεβεντογέννα» Κρήτη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του «ασπρόμαυρου» Δικέφαλου Αετού.
 
Η ομάδα μας, μετά την θαυμάσια εμφάνιση στον ημιτελικό, η οποία έφερε τη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες με 3-1, είχε να αντιμετωπίσει ως τελευταίο εμπόδιο πριν την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου την ομάδα του Ηρακλή, τον οποίο και νίκησε με 3-1, φτάνοντας στην κατάκτηση του 3ου κυπέλλου στην ιστορία της και του 6ου συνολικά τίτλου, υπολογίζοντας και τα τρία πρωταθλήματα, που έχει κατακτήσει.
 
Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παρατάχθηκε με τους: Όκολιτς, Μουαγκουτουτία, Τακουρίδη, Φιλίποφ, Κλαπβάικ, Σαφράνοβιτς και λίμπερο τον Κωνσταντινίδη στην αρχική του σύνθεση, επέτρεψε στον αντίπαλο να προηγηθεί με 0-1, ισοφαρίζοντας στη συνέχεια σε 1-1. Οι δύο ομάδες πορεύονταν «χέρι-χέρι» μέχρι το 5-5, οπότε και ο Δικέφαλος έμεινε πίσω για τρεις πόντους, 5-8. Οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν τη διαφορά στους δύο πόντους, 10-12, ωστόσο στη συνέχεια τα λάθη τους άφησαν πίσω για πέντε πόντους, 13-18, με τον προπονητή Γιούρι Φιλίποφ να ζητάει τάιμ άουτ. Αν και οι παίκτες του Δικεφάλου μείωσαν τη διαφορά στους τρεις πόντους, δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, με το σετ να καταλήγει στον αντίπαλο με 20-25 τελικό σκορ.
 
Στο δεύτερο σετ, ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και, παρ’ ότι βρισκόταν ισόπαλος με τον αντίπαλο μέχρι το 4-4, άνοιξε τη διαφορά αρχικά στο +4, 8-4 και, στη συνέχεια, στο +5, 10-5. Τίποτα δε σταματούσε τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι, με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, ανέβασαν το δείκτη στο +10, 19-9 για να κλείσουν τελικά το σετ με 25-12, ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1 σετ.
 
Στο τρίτο σετ, οι δύο ομάδες βρίσκονταν ισόπαλες μέχρι το 3-3, όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε τη διαφορά στο +3, 6-3 και, έπειτα, στο +4, 8-4. Αν και οι αντίπαλοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο, 9-8 και 13-12, αυτό δε στάθηκε εμπόδιο για τους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και, ταυτόχρονα και τη διαφορά στο σκορ, 20-14 και 21-15. Νικητής του σετ αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με 25-20, κάνοντας το 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ, οι δύο ομάδες, πήγαιναν «χέρι-χέρι» από την αρχή και μέχρι το 11-11, οπότε και ο ΠΑΟΚ πήρε ένα προβάδισμα +2 πόντων, 13-11 και 14-12. Ο Δικέφαλος, για πρώτη φορά, άνοιξε τη διαφορά στο +3, 18-15, με τον αντίπαλο να αντεπιτίθεται και να ισοφαρίζει σε 18-18. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν και πάλι το προβάδισμα, 20-18. Με τον ΠΑΟΚ να δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλό του να αντεπιτεθεί και να παίρνει το προβάδισμα με 21-22 ο Γιούρι Φιλίποφ πήρε τάιμ άουτ που αποδείχθηκε καθοριστίκο με τον Δικέφαλο να μπαίνει στο τάραφλεξ με "δαιμονισμένο" τον "ιπτάμενο Ολλανδό" του Νιλς Κλαπβάικ για να γίνει Κυπελλούχος Ελλάδος 2019 με 27-25.

Συμπερασματικά, ο Δικέφαλος ήταν πιστός στο ραντεβού του με έναν ακόμη τίτλο, κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο Ελλάδος, δεύτερο σερί και τρίτο στην ιστορία του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα.

Η περήφανη κατάκτηση του τίτλου ανήκει σε όλους τους ΠΑΟΚτσήδες, στο αγωνιστικό τμήμα, στους παίκτες, τους προπονητές, αλλά πάνω απ'όλα σ'αυτούς που σχεδίασαν και “μάτωσαν” οικονομικά για να φτιαχτεί αυτό το σύνολο, τον Πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή και τον Πρόεδρο του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Αντώνη Τσαλόπουλο.

Η ομάδα έχοντας ήδη στο παλμαρέ της έξι τίτλους, τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα φλερτάρει “επικίνδυνα” με τον έβδομο, για τον οποίο θα πρέπει να παλέψει με “θεούς και δαίμονες” προκειμένου να τον κατακτήσει και αυτόν. Αλλά όπως είναι γνωστό σε όλους ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα.
ΠΑΟΚ - Ηρακλής:

ΠΑΟΚ - Ηρακλής: 3-1

Αναλυτικά τα σετ:
20-25, 25-12, 25-20, 27-25