Νίκη με ανατροπή... μέσα στην Βούλα!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Σε έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού φρόντισε να κατοχυρώσει έγκαιρα την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ αντιμετώπισε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας τον Πρωτέα Βούλας, τον οποίο κέρδισε με 70-74.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δικέφαλος δεν πήρε στα χέρια του από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ με 11-6. Μετά το τάιμ άουτ του Βασίλη Μασλαρινού, τα κορίτσια μπήκαν στο παιχνίδι πιο δυνατά, κλείνοντας τελικά το δεκάλεπτο ισόπαλες, 20-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια με αυτή του πρώτου, με τις "ασπρόμαυρες" να χάνουν με 32-26, αλλά να μην αργούν για την αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας με σερί σε 32-32. Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς και τελικά πήγαν προηγούμενες στο ημίχρονο με 42-44.

Στο τριτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος δεν «πάτησε» δυνατά, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να περάσει μπροστά στο σκορ, με την περίοδο να λήγει με 61-51 σκορ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος πάτησε γκάζι μείωσε την διαφορά επανορθώνοντας για το μέτριο τρίτο δεκάλεπτο. Πήρε προβάδισμα 40 δεύτερα πριν την λήξη του αγώνα με 70-72, υποχρεώνοντας τον προπονητή της αντιπάλου σε τάιμ άουτ, το οποίο δεν είχε αντίκτυπο στο παιχνίδι (70-74).

Συμπερασματικά, με ένα υποδειγματικό τελευταίο δεκάλεπτο τα κορίτσια του ΠΑΟΚ με προσοχή στην άμυνα τους και με πλουραλισμό επιθετικών λύσεων σε ένα χιτσκοκικό φινάλε κάνανε την ολική ανατροπή.

Στα play-offs ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει την ομάδα της Δάφνης της οποία προηγείται ήδη με 2-0 στις νίκες ενώ έχει και πλεονέκτημα έδρας στην σειρά.

Πρωτέας Βούλας - ΠΑΟΚ: 70-74

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-44, 61-51, 70-74

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός):
Μουμτζή, Λύμουρα 9, Κωτούλα 6, Στεργάκη, Κριμίλη 10, Ταρπάγκου 7, Καρακούλα, Τζέλου, Govan 13, Jackson 21, Williams 8.