Συνεχίζουμε...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
Τον πρώτο τους αγώνα για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, το οποίο φέτος πραγματοποιείται στην Ιστιαία της Εύβοιας έδωσαν οι Νεάνιδες του ΠΑΟΚ KYANA.
 
Στον εναρκτήριο αγώνα αντιμετώπισαν την ομάδα του Παναθηναϊκού, μία ομάδα, η οποία είχε την πολυτέλεια αγωνιστικών εμπειριών από το Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Γυναικών, καθώς με την ίδια περίπου σύνθεση αγωνίστηκε καθ΄όλη την διάρκεια του δευτέρου τη τάξει εγχώριου πρωταθλήματος.
 
Η ομάδα του Παναθηναϊκού, πιο έμπειρη όπως αναφέραμε παραπάνω, εκμεταλλεύτηκε αυτόν τον παράγοντα, ο οποίος αποτέλεσε τον καταλύτη για να γείρει η ζυγαριά υπέρ της, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 61-67 τελικό σκορ.
 
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τα κορίτσια του Δικεφάλου μπήκαν στην αναμέτρηση δυνατά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 20-17 για να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενες με 36-35. Στο τρίτο δεκάλεπτο, τα λάθη και τα σουτ, που δε βρήκαν στόχο, έδωσαν το δικαίωμα στις αντίπαλες να προηγηθούν, με την περίοδο να κλείνει με 42-49. Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, οι «ασπρόμαυρες» με ένα σερί 7-0, ισοφάρισαν σε 49-49 και πέρασαν μπροστά στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρουν να διευρύνουν τη διαφορά, με αποτέλεσμα να δίνεται και πάλι το «πάτημα» στις αντίπαλες να προηγηθούν με 59-62. Παρ’ όλες τις προσπάθειες, τα κορίτσια του ΠΑΟΚ γνώρισαν την ήττα με 61-67.
 
Συμπερασματικά, ο Δικέφαλος «πλήρωσε» το κακό τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα...
 
Στη δεύτερη αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαΐου 2019.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ – Παναθηναϊκός: 61-67
 
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 42-49, 61-67

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Μουμτζή, Λέξα 9, Καλούτσικου, Πολυμένη 15, Φείδα, Στεργάκη, Κριμίλη 25, Κατσαμούρη 4, Θεοδώρου, Μιχαηλίδου Ε., Μιχαηλίδου Κ. 6, Τζέλου 2