Ένα βήμα από το νταμπλ ο ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών
Τον δεύτερο αγώνα της τελικής φάσης της Α1 Κατηγορίας Χάντμπολ Γυναικών έδωσε ο ΠΑΟΚ Mateco, ο οποίος με «προίκα» την νίκη του αγώνα του περασμένου Σαββάτου στο κλειστό της Νεάπολης αντιμετώπισε εκτός έδρας την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 18:00 την ομάδα του Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, του οποίου και επικράτησε με 19-24, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.
 
Ο Δικέφαλος, έχοντας μόνο νίκες στις αναμετρήσεις κόντρα στον αντίπαλό του, κατέβηκε στον αγώνα για να κάνει το 2-0 και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του τρίτου τελικού στο κλειστό Νεάπολης την Κυριακή 12 Μαΐου, στο οποίο ευελπιστεί να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος. 
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το σκορ για τον ΠΑΟΚ άνοιξε η Βάσια Γκάτζιου, η οποία έκανε το 0-1, με τις αντίπαλες να ισοφαρίζουν σε 1-1. Το προβάδισμα έδωσε και πάλι στις «ασπρόμαυρες» η Μαρία Χατζηπαρασίδου, γράφοντας το 1-2. Ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, 3-2, ισοφάρισε σε 3-3, με γκολ της Γκάτζιου, ενώ πήρε το προβάδισμα, 3-4, με γκολ της Νίκολιτς. Τη διαφορά στα +2 γκολ έστειλε η Μαρία Χατζηπαρασίδου, η οποία, παρά την αντίδραση των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν σε 5-5, δεν έδειξε να σταματά..., καθώς και πάλι με δύο σερί επιτυχημένες προσπάθειες, διατήρησε το προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ, 5-7. Τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι ισόπαλες, 8-8, με τη Μαρία Χατζηπαρασίδου να διαμορφώνει με πέναλτι το 8-9 του πρώτου ημιχρόνου.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αναστασία Παναγιωτίδου ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στα +2 γκολ, 9-11, διαφορά η οποία λίγο αργότερα έφτασε το +3, 11-14. Οι «ασπρόμαυρες», χωρίς φρένα και με σκόρερς την Αγνή Ζυγούρα και τη Βάσια Γκάτζιου,  διεύρυναν το προβάδισμα στο +6, 12-18, σημείο στο οποίο οι αντίπαλες προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας σε 14-18 και 15-19. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα αποτέλεσαν «μάχη» για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ τελικά να στέκεται άξιος των περιστάσεων και να κατακτά τη νίκη με 19-24.

Το σύνολο του Δημήτρη Δημητρούλια, πλέον, μετράει το 2-0 νικών και χρειάζεται ακόμη μία νίκη για το πολυπόθητο 3-0, που απαιτείται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Προβληματισμός επικρατεί στο τμήμα για τη διαιτησία του αγώνα, καθώς ο Έφορος του τμήματος κ. Δημήτρης Χασεκίδης δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 15:28 για διαμαρτυρία, χωρίς να προηγηθεί η οποιαδήποτε σύσταση.
 
Στα «μελανά» σημεία του αγώνα, η εισβολή οπαδών εντός του αγωνιστικού χώρου, οι οποίοι πέταξαν "μπουγάτσες" στις αθλήτριες του Δικεφάλου.
 
Ο.Φ.Ν.Ι. - ΠΑΟΚ Μateco: 19-24

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας):
 Χατζηπαρασίδου 5, Παναγιωτίδου 1, Γκάτζιου 7, Ζυγούρα 3, Κρίτζαλη,Ευμορφίδου, Καμπόιμ, Σαμολαδά 1, Φερφόλια 2, Ράτσικα, Κωστοπούλου, Μπατζαρακούδη, Νίκολιτς 3, Βαφειάδου, Λάρα Ζντράβκο 2.