«Πετάνε» οι αθλητές του στίβου - Μεγάλη διάκριση για Μαβιλίδη!

paok
Κατηγορία: Στίβος
Στην πόλη των Ιωαννίνων διεξήχθη φέτος το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε απολύτως επιτυχημένα για τους αθλητές του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ.

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ κοριτσιών, η Περσεφόνη Βασιλειάδου ολοκλήρωσε τον αγώνα της με επίδοση 3.10.. Στο ίδιο αγώνισμα ο Χόντο Κυριάκο με άλμα στα 3.70 κατετάγη στην 9η θέση, ενώ ο Τσολακίδης Στέφανος με άλμα στα 4.55 πήρε την 4η Πανελλήνια θέση, χάνοντας για 5 εκατοστά το χάλκινο μετάλλιο. Οι αθλητές του Νίκου Βαρσάμη πάντα σταθεροί στις μεγάλες διοργανώσεις.

Πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Γεράσιμος Μαβιλίδης που με εκπληκτική κούρσα στον τελικό των 400μ. και καταρρίπτοντας για άλλη μια φορά φέτος το ατομικό του ρεκόρ (49.82) τερμάτισε 1ος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδος-Κύπρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. 

Ο αθλητής της Ολυμπίας Πετσούδη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr:

Γεράσιμε, πώς αισθάνεσαι για την πρώτη σου μεγάλη διάκριση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;
"Αρχικά αισθάνομαι δικαιωμένος, έχοντας μια τεράστια ικανοποίηση που μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να νικήσω σε αυτό το πανελλήνιο."

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου και τι να περιμένουμε από εσένα στη συνέχεια;
"Επόμενός μου στόχος είναι να γίνομαι όλο και καλύτερος σε κάθε αγώνα. Θέλω να διατηρήσω τη θέση μου και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, θέλω να βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ την ομάδα να πάει όσο καλύτερα γίνεται γιατί της αξίζει, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο τμήμα από την πλευρά της διοίκησης και ειδικά της εφόρου κ. Κεραμυδά. Και φυσικά αν όλα πάνε καλά να γίνω μέλος της εθνικής ομάδας. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στηρίζουν και ιδιαίτερα στην προπονήτριά μου διότι αν δεν είχα εκείνη δε ξέρω κατά πόσον θα μπορούσα να πετύχω τους στόχους μου!"

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από εχθές και η πρώην πρωταθλήτρια της ομάδας και νυν προπονήτρια του αθλητή μας Ολυμπία Πετσούδη.

Ολυμπία, έχεις προσφέρει τα μέγιστα ως αθλήτρια στο τμήμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τώρα, ως προπονήτρια πλέον του Γεράσιμου Μαβιλίδη ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά από αυτή τη διάκριση και από άλλη πλέον οπτική γωνία;
"Προσέφερα το καλύτερο που μπορούσα και είμαι πολύ χαρούμενη που συνεχίζω να προσφέρω ότι μπορώ στο τμήμα από άλλη θέση πλέον. Είμαι πολύ χαρούμενη δε μπορώ να το περιγράψω με λόγια, μόνο ένας προπονητής μπορεί να με καταλάβει. Βιώσαμε έντονες στιγμές σε μια πολύ δυνατή και απαιτητική κούρσα. Τα συναισθήματά μου δεν διαφέρουν από τα συναισθήματα που είχα ως αθλήτρια. Νιώθω ότι τρέχω εγώ, ότι χάνω εγώ, ότι κερδίζω εγώ, ότι πονάω εγώ όταν πονάει αυτός. Ο Μάκης έχει πονέσει πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Τον έχω δει πεσμένο στα γόνατα να να κλαίει από τον πόνο, όμως ο στόχος του ήταν αυτός και έπρεπε να βρω τον τρόπο να τον εκπληρώσει. Αυτή ήταν η αποστολή μου και ευτυχώς πρώτος στόχος επετεύχθη!".

Με τη δική σου προπονητική πλέον ματιά, ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος για τον αθλητή μας;
"Πάντα ο πρώτος στόχος είναι να είμαστε καλά. Να είμαστε καλά στην υγεία μας και να μπορούμε να κάνουμε την προπόνησή μας. Από εκεί και πέρα στόχος είναι να βελτιώσει κι άλλο την επίδοσή του. Θα αγωνιστεί σε κάποιους αγώνες που έχω κατά νου, αλλά ο τελικός στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων. Τελος, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και ο πρωταθλητισμός ακόμα δυσκολότερος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το δικηγορικό γραφείο του κ.Πέτρου Γεμεντζή που πήρε την πρωτοβουλία να στηρίξει τον αθλητή στο δρόμο που έχει διαλέξει". 

Συγχαρητήρια σε ολους τους αθλητές μας και στους προπονητές τους. Ευχόμαστε τα καλύτερα και για τη συνέχεια!
 

PHOTOSTORY