Ο Perica Krstic κάνει τον απολογισμό της περιόδου...

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών
Με αφορμή την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Perica Krstc, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του και στον οποίο ευχόμαστε χρόνια πολλά, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr.

Για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος...
Καταφέραμε να κατακτήσουμε στην πρώτη θέση και να πετύχουμε, μάλιστα, ρεκόρ στα γκολ, που ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς και θα το σκέφτονται για πολλά χρονιά... Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να δημιουργήσω, να κρατήσω και να φτιάξω μία ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και δεδομένων...
 
Για τους στόχους, οι οποίοι τέθηκαν από την αρχή της σεζόν...
Είχαμε τρεις στόχους: να φτιάξουμε τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης, να φτιάξουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για δουλειά, στα οποία η χρήση του γηπέδου της Ν. Μεσημβρίας συμβάλλει θετικά και να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που να χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ, να παίξουμε πιο επιτυχημένα, πιο μοντέρνα και διαφορετικά μέχρι τώρα σε συνδυασμό φυσικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στα δύο ντέρμπι με τον Άρη και σε άλλα δυνατά παιχνίδια δείξαμε ότι έχουμε κάποια ποιότητα αδιαμφισβήτητη... Επιπλέον, είχαμε στόχο να φέρουμε την ομάδα σε τέτοιο επίπεδο, με βάση το σύστημα που παίζουμε 3-4-3, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις να τη δομήσουμε έτσι, ώστε να είναι ικανή πρώτα απ’ όλα να σταθεί στην Ευρώπη και να αφήσει ιστορία σε αυτή...
 
Για το αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι...
Φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο της ομάδας και αυτό, μάλιστα, φαίνεται από το γεγονός ότι οι παίκτριες έπαιζαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο απ’ ό,τι στο πρώτο, κάναμε μεγάλο αριθμό ευκαιριών, αλλά... δεν είμαστε ακόμη στο μέγιστο επίπεδο που θέλω και μπορούμε να φτάσουμε.
 
Τα καλά αποτελέσματα έχουν και ένα λόγο... Ξεκινάω από το γεγονός ότι υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα... Γνωρίζουμε όλοι ότι φίρμες, οι οποίες ήταν για τον ΠΑΟΚ θρυλικές, έφυγαν την περασμένη σεζόν, οπότε περίμενε κανείς ο ΠΑΟΚ να είναι αποδυναμωμένος... Όχι μόνο ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάστηκε αποδυναμωμένος, αλλά όσον αφορά τη δύναμη κρούσης και τη δύναμη του δεσίματος που πρέπει να παρουσιάζει μία ομάδα ήμασταν στα μεγαλύτερα επίπεδα. Πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό πειθαρχίας και στο παιχνίδι, αλλά και εκτός γηπέδου, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τις μεγάλες ομάδες, φροντίσαμε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα τόσο μέσα στην προπόνηση όσο και στο παιχνίδι...
 
Για τη χρήση του προπονητικού κέντρου της Ν. Μεσημβρίας...
Είχαμε την τύχη να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης και χρωστάμε πολλά ευχαριστώ στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου και, φυσικά, τόσο στον Πρόεδρό μας κ. Αθανάσιο Κατσαρή όσο και στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι ήταν από τους βασικούς συντελεστές  για την τύχη να μάς συμβούν τέτοια πράγματα.
 
Για το τεχνικό τιμ και τη Διοίκηση...
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον υπεύθυνο φυσικής κατάστασης Νίκο Νικολάου, τον προπονητή τερματοφυλάκων Νίκο Μπογδάνο. Και χρειάζεται να λέγονται αυτά, γιατί, ναι, είναι οι παίκτριες η σημαντικότερη δύναμη της ομάδας και η απόδειξη στο γήπεδο, αλλά για να φτάσουμε ως εκεί κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν, ώστε να δώσουν οι αθλήτριες τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ όλες τις αθλήτριες για τη δύναμή τους όλη τη χρονιά, ενώ θα ήθελα να αναφέρω πως η οργάνωση της ομάδας είναι φοβερή και γι’ αυτό οφείλουμε ένα ευχαριστώ στους Εφόρους κ. Κώστα Βαρδαλή και Ηλία Ναλμπάντη και στον κ. Στράντζαλη, καθώς και στο συνεργάτη μου Δημήτρη Παπαδόπουλο. Κλείνοντας, να ευχαριστήσω όλη τη Διοίκηση, καθώς είχαμε την αμέριστη συμπαράστασή τους όλη τη χρονιά. Αυτό που χάρηκα, ιδιαιτέρως, ήταν ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο, από την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ, έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά.
 
Για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου...
Η υπεροχή του ΠΑΟΚ έναντι των υπολοίπων ομάδων είναι αδιαμφισβήτητη, υπήρξαν όμως και δύσκολα παιχνίδια, με όλες τις ομάδες να μου αφήνουν θετικές εντυπώσεις, κάτι που δίνει ελπίδα για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου.
 
Κλείνοντας, για την παρουσία του Προέδρου και της Διοίκησης...
Χάρηκα ιδιαιτέρως που ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Κατσαρής και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος έδωσαν το παρόν σε κάποια παιχνίδια,  γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη στο να γίνονται καλύτερες οι παίκτριες. Τους θέλουμε πάντα κοντά μας!

Χρόνια πολλά Coach!