Πάλη... πρωταθλητής!

paok
Κατηγορία: Πάλη
Με την κατάκτηση του νταμπλ, ως πρωταθλητής σε άνδρες και εφήβους, αλλά και επιτυχίες στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα, η σεζόν θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένη. Ο λόγος φυσικά για την Πάλη, που διέπρεψε γι'ακόμα μία σεζόν, φέρνοντας συνολικά 15 μετάλλια σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Απόλυτο αφεντικό στο αγώνισμα της Πάλης ήταν και το 2019 ο Δικέφαλος με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος στους άντρες, το οποίο διοργανώθηκε στο Παλατάκι, κατακτώντας συνολικά 4 χρυσά, 5 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια.
 
Οι Έφηβοι του τμήματος Πάλης, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Πάλης, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα το διήμερο 25 & 26 Ιανουαρίου 2019, στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος για τρίτη συνεχή χρονιά στην κατηγορία τους.

Οι αθλητές του Δικεφάλου κατέκτησαν συνολικά: 3 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα, καθώς και μία τέταρτη και μία πέμπτη θέση.

Αναλυτικά τα μετάλλια:
 
Χρυσά μετάλλια: Ηλίας Παγκαλίδης, Γιώργος Σωτηριάδης, Κυριάκος Ζουρνατζίδης
Ασημένιο μετάλλιο: Σωτήρης Λιγκοβανλής
Χάλκινα μετάλλια: Αρχοντής Ξούρας, Παναγιώτης Πεπές

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι παίδες παλαιστές του ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης, το οποίο διεξήχθη στις Σέρρες το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Ο Δικέφαλος, σε ισοβαθμία με τις άλλες δύο ομάδες, με 36 βαθμούς, κατατάχθηκε στην 3η θέση, βάσει των μεταλλίων.

Οι επιτυχίες των αθλητών μας:

1 χρυσό μετάλλιο: Αρχοντής Ξούρας
1 ασημένιο μετάλλιο: Χρήστος Σαχπατζίδης
2 χάλκινα μετάλλια: Παύλος Ξούρας, Λευτέρης Βασιλειάδης

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος, έχοντας συγκεντρώσει 59 βαθμούς συνολικά, ενώ ήταν μακριά από το δεύτερο ΠΟΠ, που συγκέντρωσε 29 βαθμούς και τον ΑΠΣ Τρίκαλα, που συγκέντρωσε με 22 βαθμούς.

Η ομάδα Παμπαίδων του τμήματος Πάλης του ΠΑΟΚ συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κατακτώντας τη 2η θέση με 41 βαθμούς, μόλις 3 βαθμούς μακριά από τον πρώτο Αρχέλαο Κατερίνης. Η ομάδα του Δικεφάλου κατέκτησε: 1 χρυσό μετάλλιο, 1 αργυρό μετάλλιο, 3 χάλκινα μετάλλια, ενώ 2 αθλητές κατέλεβαν την 5η θέση στην κατηγορία τους.

Με τον κ. Κώστα Αμοιρίδη να στηρίζει το τμήμα και τον έφορο κ. Χάρη Μάλλιο να τρέχει ακατάπαυστα γι'αυτό το μέλλον προβλέπεται ρόδινο.

Σημαντικό ότι πέραν της βιτρίνας της πρώτης ομάδας λειτουργεί ακαδημία υψηλού επιπέδου με αθλητές ταλέντα που περιμένουν να πάρουν τον χρόνο τους να ωριμάσουν.
 
Γραφείο Τύπου Α.Σ. ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter