Πολύ καλή παρουσία σε ένα πλούσιο Σαββατοκύριακο

paok
Κατηγορία: Στίβος
Πλούσια αγωνιστική δράση για το τμήμα Στίβου του ΠΑΟΚ. Οι αθλητές του Δικεφάλου δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε αρκετές αγωνιστικές ημερίδες και μίτινγκ είτε για να πιάσουν τα όρια για τα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους, είτε για να βελτιώσουν τα ατομικά τους ρεκόρ, είτε προκειμένου να παραμείνουν σε αγωνιστική εγρήγορση.

Πάρα πολύ καλές παρουσίες το σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου, με αρχή τα «Ζαχαριάδεια» του Σαββάτου όπου ο Παμπαίδας Δημήτρης Αθανασιάδης ξεπέρασε τον εαυτό του και το φράγμα των 6 μέτρων στο άλμα εις μήκος δείχνοντας ότι θα διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του ενώ και ο Παμπαίδας Γιώργος Καραπιπερίδης «έπιασε» το όριο στα 150μ., ενώ παράλληλα το είχε ήδη «πιάσει» και στα 80μ. Ο Γιώργος Παπανικολάου στα 1000μ. βελτίωσε για άλλη μια φορά την ατομική του επίδοση κάνοντας ένα καλό τεστ ενόψει του πανελληνίου ΠΠΑ. Ατομικό ρεκόρ και για την κορασίδα Ευφροσύνη Ταχματζίδου στο άλμα εις μήκος.

Το ελπιδοφόρο βάσει επιδόσεων σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με τους αγώνες «Ρήγας Ευσταθιάδης» την Κυριακή. Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν τους αθλητές σε πολλές περιπτώσεις, οι «ασπρόμαυροι» πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Γιάννης Μανταρτζίδης στο άλμα εις μήκος σημείωσε νέο ατομικό ρεκορ (7.26) έχοντας μάλιστα αρκετά μεγαλύτερα άλματα που ήταν ελάχιστα άκυρα, πράγμα που του έδωσε ψυχολογία για τους στόχους που έχει θέσει για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων. Ο Έφηβος Στέφανος Τσολακίδης μετά από τραυματισμό και χωρίς ολόκληρη τη φορά του πέτυχε επίσης ατομικό ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ (4.80) που είναι και μια από τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας του φέτος στην Ελλάδα.

Ο νικητής του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Γεράσιμος Μαβιλίδης σε άλλη μια σταθερή παρουσία ενόψει της προετοιμασίας του σημείωσε 50.53 στα 400μ. Ευχάριστη έκπληξη της ημέρας ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του τμήματος η Φωτεινή Μίζιου όπου κυριολεκτικά συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στο άλμα εις μήκος (5.82). Η αθλήτρια μας σχεδόν σε κάθε της αγώνα φέτος σημειώνει ατομικά ρεκόρ τόσο στο μήκος όσο και στο τριπλούν και είναι πραγματικά σπουδαία η υπερπροσπάθεια της. Η Νίκη Ιακωβίδου και η Μαρία-Χριστίνα Σιγούρου με τα άλματα τους στο μήκος έδειξαν ότι επανέρχονται στα καλά τους αγωνιστικά επίπεδα.

Οι μικρές της παρέας, οι Παγκορασίδες Παναγιώτα Αδελφοπούλου, Χρυσή Μυλωνά, Ανυαέλε Τζανέτ Δάμτσα και Στεφανία Μπαχαρίδου, τρέχοντας στη σκυταλοδρομία 4Χ300 με καταρρακτώδη βροχή και πολύ άσχημες συνθήκες βρέθηκαν μια ανάσα από το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΚΑ.

Στην πόλη της Δράμας την Κυριακή 9 Ιουνίου, οι ρίπτες μας Φάνης Φουρίκος και Θωμάς Γκουλέκας, και ο άλτης μας Γιάννης Φουρίκος αγωνίστηκαν στα "Κραχτίδεια". Ο Παμπαίδας Φάνης Φουρίκος πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στη Δισκοβολία εν μέσω της προετοιμασίας του για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠΑ. Ο Παίδας Θωμάς Γκουλέκας μετά από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα 50 μέτρα στον ακόντιο. Ενώ ο Γιάννης Φουρίκος έχασε για πολύ λίγα εκατοστά το όριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο άλμα εις μήκος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους, συγχαρητήρια στους προπονητές για κάθε αποτέλεσμα. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για το τμήμα τα «Αέτεια-Νίκος Κοτσίδης».
 
Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter