Τα προφίλ των αντιπάλων στο Womens Champions League

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

Τρεις πρωταθλήτριες θα βρει ο ΠΑΟΚ στον δρόμο του στους ομίλους της προκριματικής φάσης του Women's Champions League. 


Ο Δικέφαλος οπού ήταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα έρθει αντιμέτωπος με τις Άντερλεχτ (Πρωταθλήτρια Βελγίου), Κβίνερ (Πρωταθλήτρια Νορβηγίας) και Λίνφιλντ (Πρωταθλήτρια Βορείου Ιρλανδίας), στα πλαίσια της προκριματικής φάσης οπού θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, στις 7,10 και 13 Αυγούστου, αφού οικοδέσποινα του ομίλου είναι η Άντερλεχτ.


RSC Anderlecht


Πρωταθλήτρια Βελγίου μετά από 21 χρόνια (τελευταίο την σεζόν 1997-98), η Άντερλεχτ κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας. Το πλάνο του Βέλγου προπονητή, Πάτρικ Βάνχελ, καρποφόρησε στην τέταρτη σεζόν στον πάγκο της Άντερλεχτ, καθώς ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από το 2016 και συνεχίζει μέχρι και την σεζόν που μας πέρασε. Η Άντερλεχτ τερμάτισε πρώτη με 51 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της τις Γάνδη με 37 βαθμούς και Σταντάρ Λιέγης με 35 βαθμούς. 

Αγωνίζεται στο βοηθητικό γήπεδο του κεντρικού Εθνικού Σταδίου που χτίστηκε το 2000 για τις ανάγκες του EURO 2000 που συνδιοργανώθηκε από Ολλανδία και Βέλγιο και έχει χωρητικότητα 1000 ατόμων. 

Η Άντερλεχτ βασίζεται στην καλή της επιθετική λειτουργία, αφού στο περασμένο πρωτάθλημα πέτυχε 72 γκολ σε 20 παιχνίδια με την 26χρονή επιθετικό, Βαν Κερχόφεν Έλα, να αποτελεί την βασική πηγή κινδύνου καθώς με τα 14 γκολ που πέτυχε τερμάτισε πρώτη στον πίνακα των σκόρερ, ενώ βρίσκει συμπαραστάτρια την 20χρονη επιθετικό, Σάρα Βάινατς, η οποία πέτυχε με την σειρά της 8 γκολ.


Όσον αφορά τους τίτλους, η Άντερλεχτ κατέχει 5 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα, με την δεύτερη διάκριση να την καθιστά και πολυνίκη του θεσμού. 


LSK Kvinner FK


Μπορεί να τις πήρε 7 χρόνια από το 2005 οπού δημιουργήθηκε το Νορβηγικό γυναικείο πρωτάθλημα. Ωστόσο, από το 2012 και μετά η Κβίνερ φιγουράρει μονίμως στην κορυφή του Νορβηγικού πρωταθλήματος, ενώ από το 2014 και μετά, μετρά συνεχόμενες κατακτήσεις. 


Η Κβίνερ δίνει τους αγώνες της στο LSK-Hallen που βρίσκεται στο Λίλεστρομ και έχει χωρητικότητα 3000 ατόμων. 


Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η περσινή χρονιά ήταν και η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας, αφού η πορεία της Κβίνερ κόπηκε από την Μπαρτσελόνα στην προημιτελική φάση του Women's Champions League. Τα προηγούμενα χρόνια μετρούσε έναν αποκλεισμό στην προκριματική φάση (2009-10), δύο προκρίσεις στην φάση των 32 (2013-14, 2016-17) και δύο προκρίσεις στην φάση των 16 (2015-16, 2017-18). 


Στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, η Κβίνερ τερμάτισε πρώτη με 61 βαθμούς με μόλις μία ήττα σε 22 αγώνες, αφήνοντας πίσω της την Κλεπ με 49 βαθμούς. Με την επιτυχία του Κυπέλλου να απαρτίζει το «Νταμπλ», νικώντας την Σάντβικεν με 4-0 στον τελικό, προσθέτοντας στην συλλογή της το 5ο κύπελλο της ιστορίας της και το τέταρτο «Νταμπλ».


Σε ατομικό επίπεδο, η παίκτρια που ξεχωρίζει είναι η 24χρονη μεσοεπιθετικός από την Νορβηγία, Γκούρο Ρέιτεν, η οποία πέτυχε 21 γκολ και κατετάγη πρώτη στην σχετική λίστα των σκόρερ ενώ είναι και Διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας της. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, συμπαραστάτριες της Γκούρο Ρέιτεν, ήταν οι Σόφι Χάουγκ (14 γκολ) και Ίνγκριτ Κβέρνβολντεν (10 γκολ). 


Στο τρέχων πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, η Κβίνερ είναι πρώτη με 26 βαθμούς σε 10 αγώνες, με δεύτερη την Κλεπ με 19 βαθμούς, ενώ η Γκούρο Ρέιτεν έχει μπει και πάλι... ζεστά στο πρωτάθλημα καθώς έχει πετύχει 12 γκολ στους 10 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα της. 


Linfield Ladies F.C.


Η Βόρεια Ιρλανδία μπορεί να μην αποτελούσε ιδιαίτερη δύναμη σε συλλογικό επίπεδο, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την Λίνφιλντ. 


Ομάδα που κατοικοεδρεύει στο Μπέλφαστ, η Λίνφιλντ έκανε την εμφάνιση της στο Β. Ιρλανδικό Πρωτάθλημα από το 2014, οπού κατέκτησε την δεύτερη θέση ενώ στην ίδια θέση τερμάτισε και το 2015. Η στιγμή της δόξας ήρθε το 2016, οπού κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο, νικώντας την Κλίφτονβιλ με 2-1 στον τελικό. 


Η Λίνφιλντ συνέχισε τις πορείες πρωταθλητισμού και τις δύο επόμενες σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φτάνοντας τα τρία συνολικά. 


Στο τρέχων πρωτάθλημα, Λίνφιλντ και Γκλέρονταν δίνουν μάχη σώμα με σώμα έχοντας 19 βαθμούς σε 10 αγώνες. Σε ατομικό επίπεδο, μόνιμη επιθετική πηγή κινδύνου είναι η μεσοεπιθετικός, Κίρστι Μακγκίνες, η οποία έχει ξεκινήσει την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με 7 γκολ στους 10 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα της.

Γραφείο Τύπου Α.Σ ΠΑΟΚ