Η Alexyz Vaioletama στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Θεσσαλονίκη, 24/08/2019
 
Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ γυναικών ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας με την αθλήτρια Alexyz Vaioletama, η οποία θα αγωνίζεται με τα «ασπρόμαυρα» την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Η 26χρονη forward, ύψους 1.85, αγωνίστηκε από το 2011 έως το 2015 στο NCAA με το πανεπιστήμιο της Southern Carolina, για να ξεχωρίσει το καλοκαίρι του 2015, οπότε και βρέθηκε ανάμεσα στις επίλεκτες αθλήτριες, που εκπροσώπησαν τις ΗΠΑ στο «China Four Nations Tournament», στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Κίνα, η Δανία και η Τσεχία.

Η Alexyz Vaioletama μετακόμισε το 2015 στην Ευρώπη, προκειμένου να αγωνιστεί στη Φινλανδία με τη φανέλα της Vimpelin Veto. Έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία με τη ViVe, με συμμετοχή σε 27 παιχνίδια και μέσο όρο πόντων 17.5, ο δρόμος άνοιξε για τη νεαρή αθλήτρια, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο Puerto Rico και στην ομάδα Leonas de Ponce και στη συνέχεια στην Κορέα, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της S-Birds Anshan.

Το 2017, σε ηλικία 24 ετών, επέστρεψε στα «ευρωπαϊκά» σαλόνια, όπου φόρεσε για ένα χρόνο τη φανέλα της CAB Madeira.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η  Alexyz "έφτασε" τις 30 συμμετοχές με την Τapiolan Honka στο φινλανδικό πρωτάθλημα, με μέσο 15.1 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ μετακόμισε για ένα μικρό διάστημα στην Αυστραλία, όπου και φόρεσε τα χρώματα της Werribee Devils.

Μετά τη σύναψη της συνεργασίας, η 26χρονη αθλήτρια δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr:

«Θα ήθελα, αρχικά, να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ και όλη την ασπρόμαυρη οικογένεια που με επέλεξαν να είμαι μέλος μίας εξαιρετικής και ιστορικής ομάδας στην Ελλάδα. Δεν είχα ακούσει τίποτα παρά μόνο καλά λόγια και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που θα συμμετέχω, θα γνωρίσω και θα είμαι μέλος του ΠΑΟΚ. Ανυπομονώ να συναντήσω τη νέα μου ομάδα και οικογένεια. Ευελπιστώ να έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε τη δική μας ιστορία τη νέα χρονιά!».

Καλώς ήρθες Alexyz! Πάμε ΠΑΟΚ!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ