Νίκη και τώρα... τελικός

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών

Στο 1ο Διεθνές Τουρνουά «Φίλιππος Βέροιας» έλαβε μέρος η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, η οποία αντιμετώπισε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τη βουλγαρική, Marek.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παρατάχθηκε με τους: Τερζή, Άλμπο, Σαντοβάλ, Σωτηρίου, Τακουρίδη, Ιλλίνιχ και λίμπερο τον Στεφάνου, δεν άργησε να προηγηθεί με 5-9 των αντιπάλων του, οι οποίοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, μειώνοντας σε 8-9. Τη διαφορά με ένα σερί, ανέβασαν οι ασπρόμαυροι, και πάλι, στους +5 πόντους, 8-13, διατηρώντας την και στη συνέχεια, 11-16 και 12-17. Με το σκορ να κυμαίνεται στα ίδια πλαίσια, οι παίκτες του Γιούρι Φιλίποφ έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 19-25.

Στο δεύτερο σετ, ο Δικέφαλος πορεύθηκε ισόπαλος με τη βουλγαρική Marek, μέχρι το 12-12, οπότε και με ένα σερί, πήρε ένα προβάδισμα των +5 πόντων, 12-17. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας αρχικά σε 17-19, και ισοφαρίζοντας στη συνέχεια, 20-20 και 21-21. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ να διατηρήσουν τον έλεγχο και την ισοπαλία μέχρι το 23-23, το σετ κατέληξε στους αντιπάλους με 25-23.

Στα ίδια πλαίσια κύλησε και το τρίτο σετ, με τον ΠΑΟΚ να πορεύεται ισόπαλος με τον αντίπαλο μέχρι το 7-7. Σε εκείνο το σημείο, οι «ασπρόμαυροι» έχτισαν μία διαφορά των +3 πόντων, 8-11 και, παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων να φέρουν ξανά το παιχνίδι στα ίσα, δεν έχασαν το προβάδισμα, το οποίο μάλιστα ανέβασαν στους +4 πόντους, 17-21. Με απλές και συνοπτικές διαδικασίες, ο Δικέφαλος έκανε το 1-2 σετ, κατακτώντας το σετ με 21-25.

Στο τέταρτο σετ, οι «ασπρόμαυροι», αν και προηγήθηκαν με 6-7, έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένες φάσεις και να περάσει μπροστά στο σκορ, 13-9 και 14-11. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αν και μείωσαν τη διαφορά, 19-17 και 20-18, επέτρεψαν και πάλι στους αντιπάλους να προηγηθούν με 24-21. Στην εκπνοή, ο Δικέφαλος, με πείσμα και υπομονή, ισοφάρισε σε 24-24, χωρίς όμως να καταφέρνει να κατακτήσει το σετ, το οποίο έληξε με 26-24 σκορ εις βάρος του.

Στο τάι μπρέικ, οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους, με το σετ (12-15) και τη νίκη να καταλήγουν στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τσέκαρε το εισιτήριό του στο μεγάλο τελικό!

Πλέον, ο Δικέφαλος περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Ελπίς Αμπελοκήπων - Φίλιππος Βέροιας, στο μεγάλο τελικό του τουρνουά, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο ΠΑΟΚ μετρούσε στη φιλική αναμέτρηση με τη Marek δύο απουσίες, αφού αγωνίστηκε χωρίς τον Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στην προετοιμασία της ομάδας μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ελλάδος και τον Στιβ Μάρσαλ, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, μόλις ολοκληρωθούν επίσης οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα της χώρας του.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ήταν η βράβευση του Ντίμα Φιλίποφ κατά την έναρξη του Διεθνούς Τουρνουά για τη συνεισφορά του στο άθλημα.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter