«Ό,τι καλύτερο μπορώ για τον ΠΑΟΚ...»

paok
Κατηγορία: Πυγμαχία
O Έλληνας πρωταθλητής της πυγμαχίας βαρέων βαρών (91+ Κg) αλλά και αθλητής Α.Σ. ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Νανιτζανιάν, μίλησε στο acpaok.gr για την πορεία του στο άθλημα της πυγμαχίας μέχρι στιγμής, για τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά, αλλά και για τις διακρίσεις και τις επιτυχίες του μέσα στο 2017.

1. Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το άθλημα της πυγμαχίας;

Η πυγμαχία ήταν το όνειρό μου απο μικρό παιδί και εδώ και 10 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με το συγκεκριμένο άθλημα .Προπονούμαι σε καθημερινή βάση, 2 φορές την ημέρα και συνολικά 6 ημέρες την εβδομάδα.

2. Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής;

Όταν θέλεις να φτάσεις σε ένα επιθυμητό επίπεδο, ακόμα και σε αυτό του πρωταθλητισμού, θα πρέπει να ακολουθείς σχεδόν καθημερινά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Μέσα σε αυτό υπάρχει η διατροφή, η γυμναστική-προπόνηση, αλλά και κάποια άλλα κομμάτια, όπως είναι η περίοδος ξεκούρασης και αποφόρτισης.

3. Για το αν διοργανώνονται αγώνες στην Θεσσαλονίκη...

Στην Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν διοργανώνονται συχνά αγώνες και αυτό είναι και το πιο μεγάλο πρόβλημα.Επίσης ακόμα ένα αρνητικό είναι ότι στην κατηγορία μου(91+ Κg) δεν υπάρχουν πολλοί αθλητές από όλη την Ελλάδα.

4.Ποιες είναι οι διακρίσεις και οι επιτυχίες σου εντός και εκτός συνόρων;

Έχω κατακτήσει 3 φορές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία παίδων και εφήβων, αλλά την δεύτερη χρονιά δεν υπήρχε η δυνατότητα να αγωνιστώ καθώς δεν υπήρχαν άλλοι αθλητές στην κατηγορία μου. Έτσι αποφάσισα να πάρω μέρος σε Διεθνή τουρνουά αλλά και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Τουρκία και εκεί κέρδισα 3 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο και 2 φορές αναδείχθηκα "bestfighter".

5. Τις ευχές σου για το νέο έτος και τι περιμένεις απο το 2018;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου τον κ.Γιώργο Ελευθεριάδη και όλους τους συναθλητές μου που είμαστε τόσο καιρό μαζί και έχουμε γίνει μια πολύ καλή παρέα. Εύχομαι για το νέο έτος υγεία και δύναμη σε όλους τους ανθρώπους και υπόσχομαι απο την μεριά μου ότι θα συνεχίσω να δίνω ότι καλύτερο μπορώ για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την Ελλάδα μέσω της πυγμαχίας.