Σπύρος Φιλίππου: «Οι φίλαθλοι μας θα μας δώσουν επιπλέον δύναμη!»

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών
Για τον επερχόμενο αγώνα με τον Άρη και το πόσο σημαντικός είναι για τους στόχους της ομάδας, μίλησε στο acpaok.gr ο προπονητής του ΠΑΟΚ Morris, Σπύρος Φιλίππου.

Αλλάζει κάτι στην προετοιμασία της ομάδας μέσα στην εβδομάδα γνωρίζοντας ότι την Κυριακή την περιμένει ένα ντέρμπι στην έδρα της;

«Σίγουρα τα παιχνίδια απέναντι στον Άρη έχουν μια ιδιαιτερότητα λόγω της αντιπαλότητας των δυο συλλόγων. Είναι ματς που και οι δυο ομάδες επιθυμούν την νίκη όχι μόνο για τους 3 βαθμούς αλλά και για το γόητρο. Από εκεί και πέρα για μας η προπονητική εβδομάδα έχει συγκεκριμένη διαδικασία και το μόνο που θα αλλάξει είναι η ειδική τακτική μας, όπως συμβαίνει κάθε φορά, ανάλογα με τον αντίπαλο και το γήπεδο που αγωνιζόμαστε».

Πόσο σημαντικός είναι ο κυριακάτικος αγώνας για την ομάδα μας και για την επίτευξη του βασικού στόχου της;

«Κάθε ματς είναι σημαντικό και κάθε Κυριακή στόχος της ομάδας είναι η νίκη με βελτιωμένη εικόνα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί ένα καλό τεστ για τις παίκτριες μου να αποδείξουν την ανωτερότητα τους και την κυριαρχία τους στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουν πως έχουν αλλάξει επίπεδο και να πάρουν σαφές προβάδισμα, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο που θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται αποκλειστικά από την δική τους απόδοση».

Χρειάζεται το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ντέρμπι σαν αυτό της Κυριακής;

«Η ανέλιξη του Ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου είναι αλληλένδετη με την ποιότητα και το επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος. Χρειάζονται ισχυρές ομάδες και αμφίρροπες αναμετρήσεις σε μεγαλύτερη συχνότητα. Όταν θα εισέλθουν στον χώρο και οι υπόλοιπες παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας, θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο άθλημα. Για μας τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, αυτά τα ντέρμπι είναι η τροφή μας και το κίνητρο να εξελιχτούμε».

Κάλεσμα στον κόσμο!

«Έχω ακούσει από του ανθρώπους της ομάδας πως η προσέλευση του κόσμου στους αγώνες με τον Άρη είναι σημαντική. Μακάρι φέτος να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Επιθυμία μου είναι παιχνίδι με παιχνίδι όλο και περισσότερος κόσμος να έρχεται και να βλέπει το ποδόσφαιρο που παίζουν οι γυναίκες του ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι μας είναι αυτοί που θα μας δώσουν επιπλέον δύναμη για την νίκη και θα προσφέρουν αίγλη στο ποδόσφαιρο των γυναικών».
 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter