Την πρόκριση στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Ανδρών

Τη νίκη-πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, πήρε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Αθηναϊκού στον Βύρωνα, με 28-35.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο, με αρχική σύνθεση τους: Τσέγιοβιτς, Κυπραίο, Τσαναξίδη, Κωστακίδη Θ., Γιορανίδη και τερματοφύλακα τον Κριούτσκοφ.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας διαφορά... ασφαλείας τριών τερμάτων. Ωστόσο, στα τελευταία δέκα λεπτά, ο ΠΑΟΚ έχασε την συγκέντρωση του, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να μειώσουν στο γκολ, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 14-15. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος... άνοιξε τον ρυθμό και την διαφορά χάρη στο όμορφο τρανζίσιον γκέιμ που έβγαλε στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να το διαχειριστούν. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την διαφορά που δημιούργησε στα πρώτα λεπτά, και με σωστή διατήρηση δυνάμεων, έφυγε από τον Βύρωνα με το ροζ φύλλο αγώνα, με σκορ 28-35.

Συμπερασματικά, η ομάδα του Αλέξη Παπαβασίλη, κρατάει όχι μόνο τη νίκη-πρόκριση, αλλά και το επίσημο ντεμπούτο των Γιορανίδη-Κυριακίδη, με το μέλλον των δύο αθλητών του ΠΑΟΚ που προέρχονται από τα... σπλάχνα του Συλλόγου, να είναι λαμπρό.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, οι τιμητικές πλακέτες που δόθηκαν στο Νίκο Κοκώνη, από τον «Αθλητικό Σύλλογο Αθηναϊκού» και τους «Φίλους Αθηναϊκού», για την προσφορά του έμπειρου πίβοτ στην ομάδα της Αττικής.

Οι ιθύνοντες του τμήματος ευχαριστούν την ομάδα του Αθηναϊκού, για την ζεστή υποδοχή του Σωματείου μας, και τους εύχονται καλή συνέχεια ενόψει των επόμενων αγώνων. 

Τα πεντάλεπτα: 3-5, 5-8, 7-9, 8-11, 10-13, 14-15, 17-19, 20-22, 21-27, 24-30, 27-32, 28-35

Ημίχρονο: 14-15

Τελικό: 28-35

ΠΑΟΚ (Αλέξης Παπαβασίλης): Μαστορογιάννης 1, Ελευθεριάδης 3, Κοκώνης 2, Κωστακίδης Π., Γιαννακίδης, Μπαλτατζής 2 , Παπαβασίλης, Λοΐζος, Κυριακίδης 2, Τσέγιοβιτς 2, Κυπραίος 2, Τσαναξίδης 10, Κωστακίδης Θ. , Γιορανίδης 3, Κριούτσκοφ, Παλάσκας 2