ΠΑΟΚτσήδες με το εθνόσημο!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Ανδρών
Οι αθλητές του ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV, Κώστας Κοτανίδης και Γιάννης Καλόμοιρος κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και έκαναν τις πρώτες τους επίσημες εμφανίσεις με την ομάδα των Ανδρών.
 
Τόσο ο τερματοφύλακας Κώστας Κοτανίδης, όσο και ο νεαρός και ταλαντούχος Γιάννης Καλόμοιρος είχαν στελεχώσει τις μικρές εθνικές ομάδες, με τον Κώστα Κοτανίδη να έχει συμμετάσχει σε φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ανδρών.
 
Οι διεθνείς του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν σε δύο αγώνες που έδωσε η εθνική με αντίπαλο το Βέλγιο.
 
Ο Κώστας Κοτανίδης, μετά την εμπειρία αυτή, δήλωσε αποκλειστικά στο acpaok.gr:

«Το κλίμα στην εθνική είναι πολύ καλύτερο απ’ ό.τι περίμενα, καθώς είμαστε πολύ κοντά ηλικιακά και αυτό βοήθησε στο να ενσωματωθώ άμεσα στην ομάδα. Το επίπεδο των προπονήσεων είναι εξαιρετικό, κάνουμε δυο προπονήσεις καθημερινά στα πλαίσια της προετοιμασίας, ενώ το πιο ικανοποιητικό απ’ όλα είναι το ότι εμείς οι τερματοφύλακες έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε ξεχωριστά, υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Καφφάτου, κάτι που δεν το συναντάμε εύκολα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Για έναν αθλητή της Α1, η συμμετοχή σε διεθνή παιχνίδια είναι μία πηγή εμπειριών, καθώς έρχεται σε επαφή με αθλητές υψηλού επιπέδου και μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει μέσα από αυτή τη συμμετοχή. Μας απομένουν δύο ακόμη αντίπαλοι και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενώ θα πάρουμε και τα θετικά στοιχεία από τα παιχνίδια.»
 
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλόμοιρος, είπε σχετικά:

«Το ελληνικό χάντμπολ στερείται σε ταχύτητα και τριβή στο υψηλότερο επίπεδο. Το ταλέντο υπάρχει και πιστεύω πως στη συνέχεια με πολλή δουλειά, δε θα έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το να εκπροσωπήσω τη χώρα μου ήταν το όνειρό μου, όπως κάθε αθλητή άλλωστε, και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Αυτή η συγκεκριμένη εθνική ομάδα έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, στα 23.5 χρόνια, έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Η δουλειά που γίνεται τόσο στο καμπ της εθνικής, όσο και από πλευράς των Συλλόγων είναι πολύ καλή και πιστεύω πως τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να φανούν!»