«Σπατάλησε» την καλή πρώτη περίοδο...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για την 10η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ φιλοξένησε την Ελευθερία Μοσχάτου, γνωρίζοντας την ήττα με 77-80.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Λύμουρα, Κωτούλα, Σύρρα, Ταρπάγκου και Μάλιγκαν, μην έχοντας στην διάθεση του τις Alexyz Vaioletama και Χρύσα Κιλαζίδου λόγω τραυματισμών.

Στην πρώτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήταν καταιγιστικός και με όπλα του την καλή άμυνα και την ευστοχία από την γραμμή των τριών πόντων, κατάφερε να πάρει νωρίς διψήφια διαφορά στο παιχνίδι. Η περίοδος έκλεισε με «μπάζερ-μπίτερ» της Ταρπάγκου, με τον Δικέφαλο να προηγείται με 27-11. 

Στην δεύτερη περίοδο, η επιθετική συγκομιδή του Δικεφάλου μοιράστηκε από τις Λύμουρα-Ταρπάγκου και Κωτούλα, οι οποίες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έκανε διαχείριση του προβαδίσματος που είχε πάρει από την πρώτη περίοδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διαφορά δέκα πόντων, 47-37. 

Στην τρίτη περίοδο, ο Δικέφαλος διατηρούσε την διψήφια διαφορά του πρώτου μέρους μέχρι και το 23', 53-42. Μετά από κείνο το σημείο, η διαφορά έκλεισε, με την περίοδο να κλείνει στο 61-58, δίνοντας «νότα» ντέρμπι στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο «άνοιξε» με τρίποντο της Λέξα, η οποία έκανε γρήγορα το 64-58. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με δύο σερί τρίποντα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ διατηρούσε το προβάδισμα των τεσσάρων πόντων, βρίσκοντας σκορ από τις Μάλιγκαν και Κωτούλα. Το πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου, έκλεισε με τον Δικέφαλο μπροστά με τέσσερις πόντους, 70-66. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού «κόλλησαν» επιθετικά, βρίσκοντας σε τρία λεπτά, ένα πόντο από τα χέρια της Ταρπάγκου, 71-76. 

Τα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά, με τον Δικέφαλο να τρέχει ένα απίστευτο σερί 6-0, περνώντας μπροστά με 77-76. Με 22" να απομένουν, οι φιλοξενούμενες με τέσσερις συνεχόμενες βολές, πέρασαν μπροστά σκορ, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα με 77-80. 

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρά τις απουσίες των Vaioletama και Κιλαζίδου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, μοιράζοντας το σκοράρισμα στο επιθετικό κομμάτι. Ξεχώρισε η εμφάνιση της Λολίτας Λύμουρα, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με «Triple-Double», έχοντας 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, στις 5 Ιανουαρίου κόντρα στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου, εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 47-37, 61-58, 77-80

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Χατζηδάκη, Καρλάφτη 8(1), Λύμουρα 18(2), Κωτούλα 14, Σύρρα 5(1), Λέξα 3(1), Ταρπάγκου 15(1), Καρακούλα, Κουμαντσιώτου, Μάλιγκαν 14