Φιλίππου: «Να πανηγυρίσουμε πρωτάθλημα και με τους άνδρες και με τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο»

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

Συνέντευξη στο acpaok.gr, με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος για την περίοδο των Χριστουγέννων παραχώρησε ο προπονητής του τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών, Σπύρος Φιλίππου:
 

  • Για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη και την κυριαρχία στην Ελλάδα…

 

«Είναι γεγονός πως πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο των γυναικών της Ελλάδας. Αυτό όμως δεν αρκεί όπως αποδείχθηκε στα παιχνίδια του Women’s Champions League. Σε έναν όμιλο με ισχυρούς αντιπάλους, που άλλες χρονιές η ομάδα αντιμετώπιζε στη φάση των 32, δεν καταφέραμε να κάνουμε την υπέρβαση και να προκριθούμε. Η εμπειρία της φετινής διοργάνωσης μας έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να πετύχουμε και στην Ευρώπη. Βελτίωση σε τομείς της φυσικής κατάστασης και δουλειά σε τακτικά θέματα. Αλλαγή της νοοτροπίας σε καθαρά επαγγελματικά πρότυπα και δημιουργία ενός συνόλου με υψηλό συναγωνισμό μεταξύ των μελών του.

 

Στις εννιά πρώτες αγωνιστικές αυτό το εγχείρημα δείχνει εξαιρετικά αποτελέσματα με την ομάδα να έχει πετύχει το απόλυτο στους αγώνες της. Επιπλέον αυτό συνδυάζεται με εντυπωσιακές εμφανίσεις, όπου η ομάδα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, κάτι που αναγνωρίζεται πλέον και από αντιπάλους. Το σημαντικότερο είναι πως οι νίκες δεν έρχονται μέσα από την ατομικότητα αλλά από συλλογική δουλειά, με μεγαλύτερο αριθμό παικτριών να έχουν ενεργό ρόλο. Κι εξίσου σημαντικό πως σε τακτικό επίπεδο η αμυντική λειτουργία, γίνεται σιγά σιγά για τις παίκτριες μου προτεραιότητα. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και στις επόμενες 13 αγωνιστικές για να πετύχουμε τον στόχο του πρωταθλήματος».

 

  • Για την συνεργασία του με το προπονητικό τιμ της ομάδας...

 

«Ερχόμενος το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ βρήκα στην ομάδα τον Αποστολίδη Γιώργο ως γυμναστή και τον Μπογδάνο Νίκο ως προπονητή τερματοφυλάκων. Δύο νέα και φιλόδοξα παιδιά με πάθος για την δουλειά τους και δίψα για γνώση κι εξέλιξη. Γρήγορα αποδείχθηκε πως το όραμα και η φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του ΠΑΟΚ συμπίπτουν. Όλοι μαζί δουλεύουμε με μοναδικό γνώμονα την ανέλιξη της ομάδας σε κάθε επίπεδο».

 

  • Για το κλιμα στα αποδυτήρια…

     

«Σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, με πολύ καλές συνθήκες εργασίας κι επιτυχίες κάθε αγωνιστική είναι φυσιολογικό το κλίμα να είναι πολύ ευχάριστο. Αποτελεί προτεραιότητα μου να γίνει η ομάδα μια οικογένεια που κάθε μέλος της θα στηρίζει, θα συμπληρώνει και θα βελτιώνει το ένα το άλλο. Τις ώρες που βρισκόμαστε στο γήπεδο μόνο αυτό θα πρέπει να ισχύει. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τον κοινό στόχο που έχουμε. Τα λόγια των παικτριών και των υπευθύνων που είναι χρόνια στην ομάδα με ικανοποιούν για την κατάσταση που επικρατεί και επιβεβαιώνουν πως προς το παρόν φέτος το κλίμα είναι εξαιρετικό και καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Το διαπιστώνω και ο ίδιος μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες, παρατηρώντας τις παίκτριες μου να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για την ανταπόκριση τους να υιοθετήσουν νέες νοοτροπίες σε αγωνιστικά και μη ζητήματα, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

 

  • Για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου…

     

«Το ποδόσφαιρο των γυναικών τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ανάπτυξη, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ομάδες και οι νέες ποδοσφαιρίστριες, οι φίλαθλοι αλλά και οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με αυτό. Βέβαια συγκριτικά με την παγκόσμια τάση ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Ταλέντο και ποιότητα σίγουρα υπάρχει. Μπορώ να το επιβεβαιώσω καθώς έχω την ευλογία να καθοδηγώ παίκτριες με υψηλή τεχνική, που δεν συναντάς ακόμη και σε αντρικές ομάδες εθνικών κατηγοριών. Για να εκτοξευθεί όμως, όπως έχει γίνει στο εξωτερικό θα πρέπει να ληφθούν από τους υπευθύνους οι αποφάσεις που όλοι γνωρίζουμε».
 

  • Ευχές στον κόσμο για τις γιορτές…

    «Εύχομαι σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, Καλή Χρονιά με υγεία, πίστη, ελπίδα και αγάπη. Να μας φωτίσει όλους η Γέννηση του Χριστού μας και να βελτιώσουμε την κοινωνία μας. Το 2020 να είναι ένα έτος με λιγότερα προβλήματα για τον καθένα μας και πιο ευτυχισμένο από το προηγούμενο. Ειδικά για το Σύλλογο μας εύχομαι περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα τμήματα και στους φιλάθλους μας στο τέλος της περιόδου να πανηγυρίσουν τα πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο και των ανδρών και των γυναικών».
     

    Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


    Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
    Facebook
    Instagram
    Youtube
    Twitter