Οι «Νταμπλούχες» με ευρωπαϊκό διαβατήριο!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

Με την αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου, να βρίσκει τον ΠΑΟΚ Mateco στην κορυφή του ελληνικού γυναικείου χάντμπολ μετά την κατάκτηση του εγχώριου «νταμπλ», το τμήμα του Συλλόγου μας άλλαξε επίπεδο. 

Το πάρε-δώσε του καλοκαιριού!

Φυσικά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ Mateco να το γνωρίζουν όσο κανείς άλλος. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος είχε ως στόχο την διατήρηση του πετυχημένου κορμού με την συμπλήρωση κάποιων διορθωτικών «πινελιών».

Από το περσινό ρόστερ, οι Νίκη Ράτσικα, Λάρα Ζίντεκ, Δήμητρα Μπατζαρακούδη, Νέντα Τζούρισιτς και Αθανασίου Τσιτλακίδου αποτέλεσαν παρελθόν, ενώ αλλαγή υπήρξε και στην τεχνική ηγεσία των «νταμπλούχων» Ελλάδος. 

Με τον Δημήτρη Πελεκίδη να αναλαμβάνει την βαριά ευθύνη να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ Mateco με τον Γιώργο Βακάλη ως βοηθό του, ο Δικέφαλος προχώρησε στις κινήσεις για να αναπληρώσει τις αποχωρήσεις και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την περσινή πετυχημένη συνταγή. 

Αφού προχώρησε στις ανανεώσεις κομβικών παικτριών της περσινής περιόδου, ο Δικέφαλος έκανε δικές του τις Φωτεινή Νούσια, Λένα Μούρνου, Εμμανουέλα Τσικνάκη και Ναυσικά Ματαρώνα. 

Ώρα Ευρώπης!

Την ονειρεμένη περσινή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις, εξαργύρωσαν με την συμμετοχή τους στους προκριματικούς αγώνες του EHF European Cup οι «Νταμπλούχες». 

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιουλίου, όταν ο ΠΑΟΚ Mateco μάθαινε την αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου. Αυτή θα ήταν η τούρκικη Muratpasa BSK, μία ομάδα με σταθερή ευρωπαϊκή παρουσία είτε στο EHF European Cup είτε στο EHF Challenge Cup. 

Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για τις 13 και 15 Σεπτεμβρίου, με τους ιθύνοντες του Συλλόγου μας να δείχνουν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, φέρνοντας το ζευγάρι της προκριματικής φάσης στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Βέροια. 

Στο πρώτο αγώνα, πραγματοποιώντας ονειρική εμφάνιση, ο «νταμπλούχος» Ελλάδος επικράτησε με 32-25 επί της Muratpasa BSK, στέλνοντας το μήνυμα πως αυτή η πρόκριση δεν χάνεται. Πράγμα φυσικά που επιβεβαιώθηκε, καθώς το 24-24 του δεύτερου αγώνα έδωσε την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο στον ΠΑΟΚ Mateco. 

Εκεί, τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο εύκολα. Η κληρωτίδα βγάζει επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ Mateco, την «νταμπλούχο» Σερβίας και αποκλεισμένη από το EHF Champions League, ZORK Jagodina από την Σερβία. 

Ο πρώτος αγώνας που πραγματοποιήθηκε και πάλι στο Φιλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο Βέροιας, είχε πολλά νεύρα, ένταση και φυσικά όμορφο χάντμπολ. Ο Δικέφαλος με σύμμαχο τον κόσμο του που έδωσε δυναμικό παρών, πήρε μία τεράστια νίκη με 25-23, πηγαίνοντας με άλλον αέρα στην Σερβία. 

Ο επαναληπτικός δεν ήταν τόσο εύκολος ωστόσο. Στο κατάμεστο από κόσμο «Sportska hala JASSA», ο Δικέφαλος κοίταξε στα μάτια την σέρβικη ομάδα, παλεύοντας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για την πρόκριση. Το τελικό 26-19 αδικεί την προσπάθεια του ΠΑΟΚ Mateco, σκορ το οποίο τον άφησε και εκτός συνέχειας του θεσμού, γράφοντας ωστόσο ιστορία και δημιουργώντας τις κατάλληλες βάσεις για επόμενες επιτυχημένες εξόδους. 

Επιστροφή στις εγχώριες διοργανώσεις!

Με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας μας να έχουν τελειώσει, οι παίκτριες του Δημήτρη Πελεκίδη θα έπρεπε να εγκλιματιστούν στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου. 

Φυσικά, έχοντας το καλύτερο ρόστερ σε ποιότητα και σε βάθος, κάτι τέτοιο μόνο δύσκολο δεν είναι. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, ο Δικέφαλος έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, επικρατώντας της περσινής φιναλίστ του Κυπέλλου, Αναγέννησης Άρτας, με 26-13. 

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον «νταμπλούχο» Ελλάδος, να συνεχίζει αήττητος, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου, ο υπερασπιστής του τίτλου ΠΑΟΚ Mateco, βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά αποκλείοντας το Πανόραμα HONDA, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Άρτας με φόντο τον τελικό. 

Το συμπέρασμα!

Το πρώτο μισό της νέας αγωνιστικής περιόδου, βρίσκει τον Δικέφαλο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Στόχος για όλο το επιτελείο είναι η δημιουργία μίας υπερδύναμης στον χώρο του γυναικείου ελληνικού χάντμπολ, ενώ παράλληλα συνεχείς ευρωπαϊκές παρουσίες θα δώσουν άλλη αίγλη στην προσπάθεια των παικτριών μας να γίνονται όλο και καλύτερες. 

Τα αποτελέσματα:

EHF Cup: ΠΑΟΚ Mateco-Muratpasa BSK 32-25
EHF Cup: Muratpasa BSK-ΠΑΟΚ Mateco 24-24
EHF Cup: ΠΑΟΚ Mateco-ZORK Jagodina 25-23
EHF Cup: ZORK Jagodina-ΠΑΟΚ Mateco 26-19
ΠΑΟΚ Mateco-Αναγέννηση Άρτας 26-13
ΠΑΟΚ Mateco-Πανόραμα HONDA 39-12
Προσοτσάνη Δράμας-ΠΑΟΚ Mateco 19-50
ΠΑΟΚ Mateco-ΑΟΑΟΔΚ Vtech 43-15
ΠΑΟΚ Mateco-Βέροια 2017 38-20
Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών-ΠΑΟΚ Mateco 12-35
Κύπελλο: ΠΑΟΚ Mateco-Πανόραμα HONDA 38-23 

Επόμενες αγωνιστικές:

ΠΑΟΚ Mateco-Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας
Ο.Φ. Ν. Ιωνίας-ΠΑΟΚ Mateco
Αναγέννηση Άρτας-ΠΑΟΚ Mateco
Πανόραμα HONDA-ΠΑΟΚ Mateco
Κύπελλο: ΠΑΟΚ Mateco-Αναγέννηση Άρτας
ΠΑΟΚ Mateco-Προσοτσάνη Δράμας
ΑΟΑΟΔΚ Vtech-ΠΑΟΚ Mateco 
Βέροια 2017-ΠΑΟΚ Mateco
ΠΑΟΚ Mateco-Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών

Η βαθμολογία: 

 
Θέση Σωματείο Αγωνιστικές Βαθμοί
1. ΠΑΟΚ MATECO 6 12
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ 7 12
3. Ο.Φ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 6 10
4. ΒΕΡΟΙΑ 2017 6 6
5. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 6 4
6. Α.Ε.Σ.Χ. ΠΥΛΑΙΑΣ 6 4
7. ΠΑΝΟΡΑΜΑ HONDA 6 4
8. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ 6 2
9. ΑΟΑΟΔΚ VTECH  6 2

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter