«Πλήρωσε» την αστοχία του...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για την 14η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ υποδέχτηκε την ομάδα των Χανίων, γνωρίζοντας την ήττα με 72-73.

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αρχική σύνθεση τις: Κωτούλα, Σύρρα, Λύμουρα, Ταρπάγκου και Μάλιγκαν.

Στην πρώτη περίοδο, ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος σκορ στο παιχνίδι, χάρη σε δύο εύστοχες βολές τις Κωτούλα. Στη συνέχεια, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού έμειναν πίσω στο σκορ με τέσσερις πόντους, προβάδισμα που διαχειρίστηκε η φιλοξενούμενη ομάδα, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 17-22.

Στην δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ δεν μπήκε καλά στο γήπεδο, επιτρέποντας την ομάδα των Χανίων να περάσει μπροστά με εννέα πόντους, 19-28. Η συνέχεια ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική, με τον Δικέφαλο να κάνει ένα επιμέρους σκορ 17-2, παίρνοντας το προβάδισμα με έξι πόντους, 36-30. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού κράτησαν το σκορ υπέρ τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με 39-36.

Στην τρίτη περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν στον πόντο και στη συνέχεια να υπάρχει συνεχόμενη εναλλαγή στο σκορ. Στα μέσα της περιόδου, το σκορ ήταν ισόπαλο, 48-48, ωστόσο στην λήξη αυτής, η ομάδα των Χανίων είχε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 58-62.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Στα τελευταία λεπτά το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς, με τον Δικέφαλο να βρίσκεται πίσω με ένα-δύο πόντους. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος είχε την κατοχή με το σκορ στο 72-73, ωστόσο η Καρλάφτη αστόχησε σε τρίποντο που θα έδινε ταυτόχρονα τη νίκη στις «ασπρόμαυρες», με το τελικό σκορ να είναι 72-73.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η παράδοση ανθοδέσμης και πλακέτας από τον έφορο του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, Βασίλη Αγγελίδη, προς τον προπονητή της ομάδας των Χανίων, Σταύρο Νανάκο, για την προσφορά του στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ αλλά και το πέρασμα του από τον Σύλλογο μας.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, στις 2 Φεβρουαρίου απέναντι στον Σπόρτινγκ στην Αθήνα. 

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-36, 58-62, 72-73

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Χατζηδάκη, Καρλάφτη 9(2), Λύμουρα 21(1), Κωτούλα 14(1), Σύρρα 4, Μπουτσούκη, Ταρπάγκου 10, Κουμαντσιώτου, Καρακούλα, Τζέλου, Μάλιγκαν 14, Κιλαζίδου