«Λύγισε» στην τελευταία περίοδο...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για την 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, γνωρίζοντας την ήττα με 86-69.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Κωτούλα, Σύρρα, Καρλάφτη, Λιούις και Μάλιγκαν. 

Στην πρώτη περίοδο, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού έχοντας μεγάλη έφεση από την γραμμή των τριών πόντων (5/7), δημιούργησαν από νωρίς διψήφια διαφορά. Με την αμυντική λειτουργία να είναι υποδειγματική και με τις Γουότκινς και Καρλάφτη να συνεχίζουν να «πυροβολούν» από την γραμμή των «6,75», η περίοδος έκλεισε με τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ με 8-24. 

Στην δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με «αγκάθι» τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν αισθητά την διαφορά. Με τις καλές επιθετικές επιλογές να στερεύουν, και το πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ να παραμένει, ο Δικέφαλος ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρέθηκε πίσω με έναν πόντο, 33-32. Με τρίποντο στην «εκπνοή», η δεύτερη περίοδος έκλεισε στο 36-32. 

Στην τρίτη περίοδο, ο Δικέφαλος με καλά μπλοκ-άουτ έλεγξε τα αμυντικά ριμπάουντ, περιορίζοντας τις δεύτερες ευκαιρίες των γηπεδούχων. Γουότκινς και Καρλάφτη συνέχισαν την καλή δουλειά από την γραμμή των τριών πόντων, δίνοντας επιθετικό πλουραλισμό στις επιλογές του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ. Η περίοδος, τελείωσε με τις «ασπρόμαυρες» μπροστά στο σκορ με 52-55. 

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος προμηνυόταν... ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας γρήγορα το προβάδισμα που είχε «χτίσει» στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Δικέφαλος άρχισε να... χάνει την επαφή του με το σκορ, μένοντας πίσω με διψήφιο αριθμό. Το παιχνίδι έκλεισε στο 86-69, με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ να γνωρίζει την ήττα στον Άγιο Δημήτριο απέναντι στον τοπικό, Κρόνο.

Συμπερασματικά, η διαφορά των 17 ριμπάουντ και πιο συγκεκριμένα τα 17 επιθετικά των γηπεδούχων έδωσαν ευκαιρία για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, που οδήγησαν σε εύκολους πόντους. Ο Δικέφαλος παράλληλα «πλήρωσε» την κακή τέταρτη περίοδο, καθώς φάνηκε ευάλωτος αμυντικά.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, στις 8 Μαρτίου απέναντι στον Κ.Α.Ο. Μελισσίων στο PAOK Sports Arena.

Τα δεκάλεπτα: 8-24, 36-32, 52-55, 86-69

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ(Μασλαρινός): Γουότκινς 17(5), Λιούις 5, Καρλάφτη 19(4), Κωτούλα 6, Σοφιανάκου, Σύρρα 3(1), Χατζηδάκη, Ταρπάγκου 2, Λέξα, Καρακούλα 2, Μάλιγκαν 15, Κιλαζίδου