Νίκος Σαρησάββας: «Να μείνουμε σπίτι και να κάνουμε υπομονή...»

paok
Κατηγορία: Πόλο Ανδρών
Την δική του ανασκόπηση της χρονιάς έκανε ο αρχηγός της ομάδας πόλο ανδρών, Νίκος Σαρησάββας, ενώ έστειλε μέσω του acpaok.gr και το δικό του μήνυμα για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε... 
 
Μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας...

«Η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, δεν κρύβουμε, ότι είναι απογοητευτική. Κανείς μας δεν περίμενε στην αρχή της προετοιμασίας και στην αρχή της σεζόν ότι θα βρισκόμασταν σε μία τόσο δύσκολη θέση. Ο λόγος, που έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση είναι το γεγονός ότι σε 6-7 παιχνίδια έχουμε χάσει πάρα πολλούς και πολύτιμους βαθμούς, χάνοντας σε κάθε παιχνίδι από αυτά στο τέλος. Μπαίναμε στο τέταρτο οκτάλεπτο με προβάδισμα στο σκορ και καταλήγαμε να χάνουμε με ένα γκολ. Αυτό οφείλεται σε πολλά πράγματα, όπως στην έλλειψη εμπιστοσύνης, στην έλλειψη πειθαρχίας στο παιχνίδι μας, στο ότι δε μέναμε σταθεροί στο πλάνο που ακολουθούσαμε σε όλο το παιχνίδι. Πρώτος και βασικός παράγοντας, παρ' όλα αυτά, είναι η κακή ψυχολογία. Το κακό είναι ότι μετά από ένα σημείο, η ομάδα συνήθισε την ήττα, όχι ότι δεν την πείραζε, απλά συνήθισε... Κανείς δεν περίμενε, ούτε από τους παίκτες, ούτε από τη Διοίκηση, ότι θα είχαμε φτάσει στο σημείο να χάσουμε έναν εύκολο στόχο που ήταν το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς αποκλειστήκαμε από το Περιστέρι, την καλύτερη ομάδα της Α2. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, χάθηκε η συμμετοχή μας στο Final 4...».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος...

«Αυτή την ταλαιπωρημένη και με πολλά προβλήματα χρονιά, πρέπει τουλάχιστον να τη σώσουμε στο τέλος. Και η Διοίκηση και οι παίκτες έχουν κάνει φιλότιμες προσπάθειες και παλεύουν για το καλύτερο. Από το μέρος της Διοίκησης φαίνεται ότι έκανε κάποιες αλλαγές, άλλαξε τους ξένους παίκτες και το τελευταίο πράγμα που μπορούσε να κάνει για να αλλάξει όλο αυτό το αρνητικό κλίμα ήταν να περάσει και σε αλλαγή προπονητή. Προσπαθεί με κάθε μέσο να πάρει η ομάδα τα πάνω της και να αλλάξει η ψυχολογία της. Με την έλευση του νέου προπονητή Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, η ομάδα πήρε τα πάνω της, απέκτησε πολύ καλή ψυχολογία, οι παίκτες από την πλευρά τους κάνουν ό,τι είναι δυνατό, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις και αυτό φάνηκε εν μέρει και στους τελευταίους αγώνες που έδωσε η ομάδα. Έχουμε αποκτήσει μία πολύ καλή ψυχολογία και, προπονητικά, είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο».

Σχετικά με τη διακοπή προπονήσεων και αγώνων λόγω του κοροναϊού...

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διακοπή ανωτέρας βίας είναι για εμάς ό,τι χειρότερο, γιατί η ομάδα βρισκόταν σε πάρα πολύ καλό ψυχολογικό σημείο και ήταν πολύ ανεβασμένη προπονητικά. Ήμασταν πολύ φορμαρισμένοι και ήταν το χειρότερο σημείο στο οποίο μπορούσε να μας βρει η διακοπή. Κάναμε μία μίνι προετοιμασία για τα πέντε εναπομείντα παιχνίδια-φωτιά, τα οποία θα καθορίσουν και την τελική μας θέση στο πρωτάθλημα. Πλέον, κανείς δεν ξέρει, αν θα συνεχιστούν οι αγώνες, πότε θα συνεχιστούν και υπό ποιο καθεστώς. Δεν ξέρουμε καν τι μπορεί να συμβεί, με τα σενάρια να είναι πολλά... Εμείς προσπαθούμε, ο καθένας ατομικά, να κρατιέται σε ένα στοιχειωδώς καλό επίπεδο, με διατροφή και γυμναστική κατ' οίκον. Ο καθένας κάνει τη δική του προσπάθεια... Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση, δεν εξαρτάται από εμάς πλέον... Κρατάμε ότι όλο αυτό συνέβη τη στιγμή που η δική μας πορεία ήταν ανοδική... Φυσικά, δεν είμαστε μόνο εμείς, καθώς το ίδιο ισχύει για όλους τους αθλητές όλων των ομάδων». 

Το δικό σου μήνυμα για αυτές τις δύσκολες μέρες και την έξαρση του ιού...

«Σχετικά με τον κορωναϊό, βλέπουμε ότι οι γείτονες Ιταλοί στην αρχή πήραν την κατάσταση λίγο αψήφιστα και ξέφυγε από τα όρια. Βλέπουμε ότι μας προειδοποιούν να μην κάνουμε το ίδιο λάθος. Ελπίζω με τόσα βίντεο που έχουν παίξει στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να έχουμε πάρει το μήνυμα, να μην κάνουμε το ίδιο λάθος, να μη θεωρήσουμε ότι είναι πρόωρες διακοπές. Βλέπουμε το τι έξαρση έχει ο ιός και στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε την έξαρση και να μη φερθούμε εν θερμώ, να μη βγούμε στους δρόμους, να μην κάνουμε βόλτες στις παραλίες. Συγχαρητήρια για τη βούληση να κλείσουν τα πάντα, αν και προσωπικά πιστεύω ότι καθυστέρησε κιόλας, έπρεπε από την αρχή να κλείσουν όλα, όπως έκλεισαν γυμναστήρια, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν πρέπει να το πάρουμε ως αστείο και να μη μας φανεί περίεργο, αν απαγορευτεί και η άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους. Μείνετε στο σπίτι, προστατέψτε τους εαυτούς σας και τους συγγενείς σας, κάντε υπομονή για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι αστείο, είναι στο χέρι μας. Πρέπει να φερθούμε υπεύθυνα, να μείνουμε σπίτι, να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας και να βοηθήσουμε το έργο της πολιτείας και των γιατρών!». 
 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter