Το JUDO προάγει το ήθος και την αυτοεκτίμηση!

paok
Κατηγορία: JUDO
Για το άθλημα του JUDO, καθώς και για τη λειτουργία του νεοσύστατου τμήματος του ΠΑΟΚ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr ο υπεύθυνος προπονητής Γρηγόρης Βοτίκας.

Πόσα παιδιά αγωνίζονται στο τμήμα JUDO του Συλλόγου;

"Η ακαδημία JUDO του ΠΑΟΚ μετράει αυτή τη στιγμή πάνω από 30 αθλητές". 

Γιατί ένα παιδί να επιλέξει το άθλημα του JUDO;

"Είναι ιδανικό για τα παιδιά γιατί είναι ένα πολύ δυναμικό και μαχητικό άθλημα αλλά παράλληλα και απόλυτα ασφαλές και χρήσιμο γιατί τα παιδιά το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι πώς να πέφτουν σωστά χωρίς να χτυπάνε και να προστατεύονται. Καλλιεργεί όλα τα φυσικά αλλά και πνευματικά χαρακτηριστικά, προάγει το ήθος και την αυτοεκτίμηση. Οι βασικές αρχές του JUDO είναι η μέγιστη αποτελεσματικότητα, δηλαδή η σωστή χρήση της δύναμης και του μυαλού την κατάλληλη στιγμή για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, και η αμοιβαία ευημερία, δηλαδή η πολύ καλή συνεργασία των αθλητών μεταξύ τους ώστε να βελτιωθούν μαζί ο ένας με τον άλλον μεσω της προπόνησης. Είναι παγκοσμίως ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα με πάρα πολλούς αθλητές και τεράστιο ανταγωνισμό καθώς είναι η πρώτη πολεμική τέχνη που έγινε Ολυμπιακό Άθλημα απ' το 1964. Είναι η βάση της αυτοάμυνας καθώς είναι απόλυτα ρεαλιστικό και περιλαμβάνει τεχνικές ρίψεων αλλά και εδάφους".

Για τις διακρίσεις του τμήματος...

"Το τμήμα, παρά τα μόλις 2,5 χρόνια λειτουργίας, μετράει ήδη πάρα πολλές διακρίσεις και μετάλλια, με αποκορύφωμα την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών του 2019, την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών το 2019 και την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών του 2020. Εκτός από αυτά οι judoka του ΠΑΟΚ έχουν κατακτήσει πάνω από 30 μετάλλια σε διεθνή και εγχώρια τουρνουά".

Από ποια ηλικία ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει να προπονείται;

"Από την ηλικία των 5 χρόνων και πάνω δεχόμαστε παιδιά στην ακαδημία μας".

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.
Επικοινωνία: Γρηγόρης Βοτίκας (Υπεύθυνος Προπονητής): 6948436292

 
PHOTOSTORY