Δημήτρης Πελεκίδης: «Να εφοδιαστούμε με υπομονή»

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

Τον δικό του απολογισμό μέσω του acpaok.gr, κάνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ Mateco, Δημήτρης Πελεκίδης, οποίος αναφέρεται και στο φλέγον θέμα του κορωναϊού.

- Για την πορεία του ΠΑΟΚ Mateco μετά τα Χριστούγεννα;

«Η πορεία της ομάδας μετά τα Χριστούγεννα μπορώ να πω ότι κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πετύχαμε έναν από τους δύο στόχους που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς και αυτό ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου και επίσης διατηρήσαμε το αήττητο στο πρωτάθλημα ως επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται από την έναρξη της προετοιμασίας».

- Για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος (εάν υπάρξει);

«Όσον αφορά την τελική ευθεία του πρωταθλήματος... Καταρχάς να ευχηθώ να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε παγκοσμίως. Όταν αυτό τελειώσει με το καλό, πραγματικά δεν ξέρω εάν θα υπάρξει τελική ευθεία στα πρωταθλήματα γιατί το διάστημα αποχής θα ναι πολύ μεγάλο. Εάν όντως υπάρξει, η ομάδα ακόμη και τώρα γυμνάζεται με ατομικά προγράμματα τα οποία τα αναπροσαρμόζουμε ανά δύο εβδομάδες έτσι ώστε να μπορέσουμε να διατηρηθούμε σε ένα επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης πάντα στο επίπεδο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Οπότε εφόσον οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν την συνέχεια των πρωταθλημάτων εμείς θα προετοιμαστούμε για την επίτευξη και του δεύτερου και πιο σημαντικού στόχου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα αυτά όμως έρχονται σε δεύτερη μοίρα διότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι πολύ σημαντική για το μέλλον όλου του κόσμου. Καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο. Οπότε προέχει πάνω απ'όλα η υγεία των ανθρώπων που είναι και το σημαντικότερο αγαθό στην ζωή μας».

- Για την μεγάλη διακοπή και πόσο θα επηρεάσει τόσο την φετινή όσο και την επόμενη σεζόν;

«Η μεγάλη διακοπή που όπως φαίνεται θα διαρκέσει πολύ, σίγουρα θα επηρεάσει την φετινή σεζόν εφόσον υπάρξει συνέχεια στα πρωταθλήματα γιατί η αποχή από το γήπεδο δεν αναπληρώνεται με κανέναν τρόπο. Οπότε σίγουρα οι ομάδες θα χρειαστούν ένα διάστημα προσαρμογής προτού μπουν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η μεγάλη διακοπή να επηρεάσει και την επόμενη σεζόν γιατί υπάρχει πιθανότητα οι αθλητές να μείνουν εκτός αγωνιστικών χώρων για μεγάλο διάστημα. Όλα αυτά όμως ξαναλέω έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτή την στιγμή στόχος του καθενός μας είναι να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊού με αποτέλεσμα τον θάνατο λιγότερων συνανθρώπων μας. Οπότε όλοι μας έχουμε ατομική ευθύνη σε αυτό».

- Μια ευχή προς όλο τον κόσμο;

«Θέλω να ευχηθώ, πέρα από την υγεία που είναι το πιο σημαντικό να εφοδιαστούμε με υπομονή γιατί θα μας χρειαστεί και ίσως είναι μία καλή ευκαιρία για όλους μας να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα στην ζωή. Όταν βγούμε από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση η επόμενη μέρα να μας βρει καλύτερους σαν ανθρώπους. Καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο!».

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter