Ιωάννης Πάκας: «Το Tae Kwon Do διδάσκει την συνεισφορά στη κοινωνία και τον σεβασμό»

paok
Κατηγορία: Tae Kwon Do WT

Την δική του παρουσίαση του τμήματος Tae Kwon Do του ΠΑΟΚ, κάνει μέσω του acpaok.gr, ο υπεύθυνος προπονητής και κάτοχος τεσσάρων dan, Ιωάννης Πάκας, 

- Πόσα παιδιά μετράει η ακαδημία;

«Τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στην Ακαδημία taekwondo του ΑΣ ΠΑΟΚ είναι 70».

- Γιατί ένα παιδί να επιλέξει to Tae Kwon Do για να ασχοληθεί με αυτό;

«Το Tae Kwon Do έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη συμπεριφορά του αθλητή μη βίαιη, να αναπτύξει μια θετική προοπτική και μια αίσθηση εμπιστοσύνης. Μέσα από τη μελέτη αυτής της τέχνης, οι μαθητές θα ξεπεράσουν το φόβο που αναπτύσσεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Με αυτοπεποίθηση και χωρίς φόβο, ένας αθλητής Tae Kwon Do είναι σε καλύτερη θέση να ελέγχει τον εισβολέα, χρησιμοποιώντας μόνο τη ποσότητα της δύναμης που χρειάζεται. Ο αθλητής μαθαίνει ακεραιότητα και σεβασμό μέσω της περαιτέρω μελέτη της τέχνης. Το πρώτο πράγμα που διδάσκονται είναι τι σημαίνει Tae Kwon Do για να δείξει σεβασμό για το δάσκαλο και τους συμμαθητές. Το Tae Kwon Do διδάσκει τους δασκάλους και τους αθλητές να συνεισφέρουν στην κοινωνία, να σέβονται τους παλιότερους, να έχουν συμπόνια για τους νεώτερους τους και να αντιμετωπίζουν το περιβάλλον με σεβασμό. Θα γίνει σίγουρα ένα πειθαρχημένο και ειρηνικό άτομο».

- Τι επιτυχίες μετράει το τμήμα σε θέματα υποδομών και όχι μόνο;

«Ο Σύλλογος είναι αγωνιστικά ενεργός. Συμμετέχει σε προκρίσεις Β. Ελλάδος, πανελλήνια πρωταθλήματα, πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα, πανελλήνια κύπελλα, baby cup και αγώνες επιπέδου g1 εσωτερικού και εξωτερικού. Στόχος είναι και μεγαλύτερες διοργανώσεις όπως το πανευρωπαϊκό».

- Ποιες είναι οι ηλικίες που μπορούν να έρθουν στην ακαδημία του ΠΑΟΚ;

«Τα τμήματα της Ακαδημίας είναι πέντε(5). Ο διαχωρισμός των παιδιών στα τμήματα γίνεται με βάση την ηλικία και την εμπειρία. Τα τμήματα έχουν ως εξής:

17:00 ηλικίες από 3ετών έως 5 ετών
18:00 Ηλικίες από 6 ετών έως 8 ετών
19:00 ηλικίες από 9 ετών έως 12 ετών
20:00 πρωταγωνιστικό
21:00 αγωνιστικό».


 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter