94 χρόνια ΠΑΟΚ: Εκεί που ανήκει!

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Γυναικών

Με αφορμή την συμπλήρωση των 94 χρόνων του ΠΑΟΚ σε λίγες ημέρες, το acpaok.gr κάνει μια ιστορική αναδρομή γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία κάθε τμήματος αλλά και του ένδοξου Συλλόγου μας συνολικά. 

Εκεί που ανήκει! Βόλεϊ γυναικών: ΠΑΟΚ-ΧΑΝΘ 3-0

Η αγωνιστική περίοδος 2018-19 έμελλε να είναι εκείνη όπου το εγχείρημα του Διοικητικού Υπεύθυνου του τμήματος βόλεϊ γυναικών, Κώστα Αμοιρίδη, θα έφτανε στην τελική ευθεία και στην υλοποίηση φυσικά του μεγάλου στόχου. 

Μετά από συνεχόμενες ανόδους από την περίοδο 2016-17, ο Δικέφαλος φτάνει στην νεοσύστατη Pre League, στην οποία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, και να κόψει πρώτος το... νήμα για να πάρει την ιστορική άνοδο στην Volleyleague γυναικών. 

Κάνοντας μυθική πορεία σε όλη την διαδρομή του πρωταθλήματος, η 30η του Μάρτη 2019 θα ήταν η ημέρα που περίμεναν όλοι στο τμήμα. 

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε για την τελευταία αγωνιστική της Pre League την ΧΑΝΘ, όπου και χρειαζόταν καθαρή νίκη για να... κλειδώσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, η οποία συνοδευόταν και με το εισιτήριο της απευθείας ανόδου για την Volleyleague γυναικών. 

Ο Δικέφαλος μπήκε συγκεντρωμένος και έτοιμος να τελειώσει το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες, πράγμα που το μαρτυρά οι διαφορές και των τριών σετ, στο τελικό 3-0. 

Έτσι, τερματίζοντας πρώτος με 61 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής Pre League, γράφοντας ιστορία στο Γήπεδο της Μίκρας, καθώς μαζί με το πρωτάθλημα πανηγύρισε και την πρώτη ιστορική άνοδο στα... σαλόνια της Volleyleague γυναικών. 

Τα σετ: 3-0 (25-11, 25-14, 25-11)

ΠΑΟΚ (Σολκίδης): Κιόση 11 (8/11 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κλέπκου 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 86% υπ.), Κυριακίδου 5 (2/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 10 (8/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πλουμή 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Χαντάβα 19 (12/18 επ., 6 άσσοι, 1 μπλοκ), Ξανθοπούλου, Τσιτσιπλάμη, Ηλιοπούλου, Λεονταρίδου, Αλτίνη, Κυπαρίσση, Τσιόγκα.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter