Η νέα γενιά των «Ισόβιων Πρωταθλητριών»!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

Πριν από τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να δημιουργήσει μία Β’ ομάδα αποτελούμενη από κορασίδες, οι οποίες προέρχονται από τις ακαδημίες του Συλλόγου. Κίνητρο για αυτή την απόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι πολλές αθλήτριες είχαν φτάσει ηλικιακά στο σημείο να ενταχθούν στην Α’ ομάδα, αλλά είχαν κενά τόσο στην τεχνική κατάρτιση, όσο και σε άλλες δεξιότητες, οι οποίες απαιτούνται για να παίξουν σε πιο υψηλό επίπεδο.

Με την δημιουργία της Β’ ομάδας και την συμμετοχή της στα εθνικά πρωταθλήματα, Γ’ Εθνικής την σεζόν 2018/2019, από την οποία πήρε την άνοδο για την Β’ Εθνική, στην οποία αγωνίστηκε φέτος έχοντας δύο νίκες στο ενεργητικό της, διαπιστώθηκε ότι η προετοιμασία και η προσαρμογή για την ένταξη των αθλητριών είναι πιο ομαλή και εύκολη, αφού οι αθλήτριες έχουν πάρει τα κατάλληλα εφόδια για να ανέβουν επίπεδο.

Το ρόστερ της Β’ ομάδας του ΠΑΟΚ για την σεζόν 2019/2020 αποτελείται από τις:

2001:
Ελένη Μανιά

2002:
Ρεβέκκα Φιδάνη

2003:
Ελίζα Χαντάρτσεβα, Μαργαρίτα Καστοριάδου, Νικολέτα Ζαδέ

2004:
Ελεάννα Τσακμακίδου, Αντωνία Σωτηριάδου, Βασιλική Βαμβακίδου,Ηλιάνη Κεχαγιά, Ελένη Γλαρούδη

2005:
Ελευθερία Λιγκανάρη, Σάντη Μαρκοπούλου, Αλεξάνδρα Μούμτζη, Άννα Καλλινικίδου

2006:
Ελένη Κοντοστάνου, Μαρία Μαυρίδου

2007:
Χρύσα Ζουλιανίτη, Μαρία Τοψαχαλίδου, Μαρία Πασχαλίδου, Μορφούλα Κιουρεξίδου και Σαβίνα Μαλακίδου

Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου γυναικών του ΠΑΟΚ, έχουν έδρα το γήπεδο πίσω από το Μέγαρο Μουσικής και απαρτίζονται από κορίτσια ηλικίας 6 έως 18 χρονών. Το Σωματείο του Δικέφαλου διατηρεί τρία ηλικιακά τμήματα υποδομών, Κ12 (2014-2008), Κ16 (2008-2004) και την Β’ ομάδα, Κ18 (2008-2001), η οποία συνεργάζεται με την ομάδα Αετοί Θεσσαλονίκης, στην οποία αγωνίζονται οι παίκτριες των ακαδημιών στην Β' Εθνική Κατηγορία. Το κάθε τμήμα της ακαδημίας αποτελείται από 20 περίπου αθλήτριες.

Οι μέρες και ώρες προπονήσεων για τα τμήματα Κ12 και Κ16 είναι Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 16:00, ενώ για την Β’ ομάδα, Τρίτη, Παρασκευή στις 16:00 και Δευτέρα, Τετάρτη στις 21:00. Οι προπονήσεις της Τρίτης είναι ενδυνάμωσης με προπονητή/γυμναστή, κάτοχο πτυχίου ΤΕΦΑΑ, ενώ υπάρχουν και ώρες προπονήσεων για τις τερματοφύλακες.

Το προπονητικό team των ακαδημιών αποτελείται από τον τεχνικό διευθυντή κ. Μπάμπης Παπουλίδη, τον προπονητή Κλεάνθη Μούτσο, τον γυμναστή Παναγιώτη Παπαντωνίου και τον προπονητή τερματοφυλάκων Ιωάννη Καρυοφύλλη.

Ο έφορος των ποδοσφαιρικών τμημάτων υποδομής γυναικών του ΠΑΟΚ, κ. Γιώργος Σωτηριάδης δήλωσε για την δουλειά των ακαδημιών αλλά και για και για το φλέγον θέμα του κορωναϊού:

«Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Α.Σ. ΠΑΟΚ οργανώνει τα τμήματα υποδομής του γυναικείου ποδοσφαίρου κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν των ανδρικών ακαδημιών. Είμαστε ένας Σύλλογος, ο οποίος καινοτομεί και εκσυγχρονίζεται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και στο ποδόσφαιρο γυναικών. Όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κάνει μια ευρωπαϊκή ομάδα, η οποία θα παρίσταται με αξιώσεις στο θεσμό του Women’s Champions League. Η σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία μας έχει δείξει ότι, για να πετύχεις έναν τέτοιο στόχο, οφείλεις να επενδύσεις στις ακαδημίες σου. Τέλος, εύχομαι σε όλο τον κόσμο η πανδημία του κορωναϊού να μας βρει όλους πάνω απ’ όλα υγιείς και σοφότερους, ώστε να μπορέσουμε να εκκινήσουμε την μετέπειτα ζωή μας».

Με την σειρά του ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών, Μπάμπης Παπουλίδης δήλωσε:

«Εύχομαι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτή η δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει μπει η ανθρωπότητα με την πανδημία και να μας βρει όλους σοφότερους, δυνατότερους και πάνω απ’ όλα υγιείς».

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter