Όταν οι 4 επιτάφιοι συναντήθηκαν στην Τούμπα! (pics)

paok
Κατηγορία: Α.Σ. ΠΑΟΚ

Η αλλαγή της καθημερινότητας μας, λόγω κορωναϊού, τα διαφορετικά έθιμα και οι συνήθειες που θα επικρατήσουν την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα «χτύπησαν» μία πολύ ωραία πρωτοβουλία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της Τούμπας και των Ιερών εκκλησιών της περιοχής. 

Για πρώτη φορά το 2017 οι επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Θεράποντα, Αγίου Φανουρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αγίας Μαρίνης, κατά την περιφορά τους κατέληξαν στον χώρο μπροστά από τις κεντρικές κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας.

Με την Τούμπα φωταγωγημένη κατόπιν αποφάσεως της Διοικήσεως, πάνω από δέκα χιλιάδες πιστούς να παρακολουθούν ευλαβικά και το «Ω γλυκύ μου έαρ» να δημιουργεί κατανυκτική διάθεση θεωρήθηκε ως ένα καλό έναυσμα για την εθιμική καθιέρωση της κατάληξης των επιτάφιων στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, κάθε Μεγάλη Παρασκευή.

Η ίδια πρωτοβουλία αναλήφθηκε με την ίδια επιτυχία το 2019. Στην οποία πραγματοποιήθηκε και πάλι μεγάλη προσέλευση πάνω από δέκα χιλιάδων πιστών.

Φέτος όπως προείπαμε οι διαφορετικές συνθήκες που βιώνουμε εδώ και 40 ημέρες περίπου δεν κατέστησαν εφικτό την πραγματοποίηση για τρίτη χρονιά αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος. 

Ας ελπίσουμε του χρόνου, με την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, να επαναληφθεί αυτό το εγχείρημα το οποίο έχει όλες τις βάσεις και τις προοπτικές να εξελιχτεί σε έθιμο της περιοχής της Τούμπας, έδρας του ιστορικού μας σωματείου, του μεγάλου ΠΑΟΚ.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter