94 χρόνια ΠΑΟΚ: Μία πορεία-οδηγός!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Με αφορμή την συμπλήρωση των 94 χρόνων του ΠΑΟΚ, το acpaok.gr κάνει μια ιστορική αναδρομή γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία κάθε τμήματος αλλά και του ένδοξου Συλλόγου μας συνολικά.

94 χρόνια ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ... μία πορεία-οδηγός

Η αγωνιστική περίοδος 2018-19 έμελλε να είναι και η πιο ιστορική, μέχρι την επόμενη, για το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Δικεφάλου. 

Δημιουργώντας ένα κράμα με έμπειρες αλλά και νεαρές ταλαντούχες Ελληνίδες παίκτριες, σε συνδυασμό με την ενίσχυση εξ Αμερικής των Govan, Jackson, Williams, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο δημιουργούσε προσδοκίες. 

Με έφορο, σταθερά τον Βασίλη Αγγελίδη, προπονητή σταθερά τον Βασίλη Μασλαρινό και τεχνικό τιμ τους Άγγελο Αγγελίδη, Αρειστίδη Ταρπάγκο, ξεκίνησε η προσπάθεια για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. 

Ο Δικέφαλος αν και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις με ήττα κόντρα στον Πανιώνιο στην Αττική, με 49-45, δεν το έβαλε κάτω και προχώρησε στους επόμενους αγώνες.

Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ βρισκόταν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-3, ενώ το δεύτερο μισό ήταν ονειρικό με ρεκόρ 10-1 και κατάληψη της δεύτερης θέσης. 

Έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας στα ημιτελικά, μετά την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ φιλοξένησε την Δάφνη Αγίου Δημητριού, έχοντας «προίκα» το 2-0 των νικών της κανονικής διάρκειας.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ-Δάφνη Αγίου Δημητρίου 74-67

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-4, πέρασε με εύστοχο σουτ της Jessica Jackson μπροστά στο σκορ, 5-4. Η εξέλιξη του δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με τον ΠΑΟΚ να περνάει μπροστά, 12-10. Οι φιλοξενούμενες βρήκαν «πάτημα» και πέρασαν μπροστά στο σκορ, το οποίο, παρά τις προσπάθειες, διατηρήθηκε ως τη λήξη του δεκαλέπτου, 21-24.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τις «ασπρόμαυρες» να κάνουν τελικά την αντεπίθεσή τους στα δύο τελευταία λεπτά, κατά τα οποία, ισοφάρισαν αρχικά σε 35-35 και πέρασαν μπροστά, πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια, προηγούμενες με 37-35.
 
Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον ΠΑΟΚ να ανοίγει τη διαφορά και να παίρνει ένα προβάδισμα +6 πόντων, 43-37, το οποίο όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει, με την αντίπαλη Δάφνη να ισοφαρίζει και πάλι και να χτίζει με τη σειρά της μία διαφορά της τάξεως των πέντε πόντων (50-55), την οποία μείωσαν οι «ασπρόμαυρες», κλείνοντας τελικά το δεκάλεπτο με 54-55.
 
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Jessica Jackson έδωσε το προβάδισμα στο Δικέφαλο, 56-55 και με εύστοχο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +4, 59-55. Τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού, δείχνοντας πάθος, συνέχισαν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ και πήραν τελικά τη νίκη με 74-67 τελικό σκορ.
 
Ο Δικέφαλος, με αυτή τη νίκη-πρόκριση, έκανε το 3-0 νικών που τον έστειλε στα τελικά.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Μουμτζή, Λύμουρα 12, Κωτούλα 2, Λέξα, Κριμίλη 2, Στεργάκη, Ταρπάγκου, Καρακούλα 2, Τζέλου, Govan 15, Jackson 25, Williams 16

Με την ολοκλήρωση των τελικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, η οποία είναι και η καλύτερη στην ιστορία του.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου, μετά από μία πολύ καλή συνολικά σεζόν, είχαν και ατομικές διακρίσεις με τις Λύμουρα, Jackson και Govan να είναι στις κορυφαίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Jessica Jackson ήταν η δεύτερη καλύτερη σκόρερ με 404 πόντους στην χρονιά. Η Λολίτα Λύμουρα ήταν στην δεύτερη θέση στις ασσίστ με 150. Τέλος, η Αlexis Govan κατατάχτηκε τέταρτη στα κλεψίματα με 48.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter