Σαν Σήμερα: ΠΑΟΚ «Νταμπλούχος» Ελλάδος 2019

paok
Κατηγορία: Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ

Σαν Σήμερα, το 2019, ο ΠΑΟΚ στέφεται «Νταμπλούχος» Ελλάδας στο... κρύο άδειο ΟΑΚΑ, νικώντας την ΑΕΚ για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό, με 1-0 χάρη σε γκολ του Τσούμπα Άκπομ. 

Ο Δικέφαλος λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, ήθελε να «ντουμπλάρει» τους τίτλους τους απέναντι στην ΑΕΚ, σε έναν τελικό ο οποίος πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και στην φυσική έδρα του αντιπάλου.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, θα αντιμετώπιζε για τρίτη συνεχόμενη φορά την ΑΕΚ, της οποίας είχε πάρει τον... αέρα αφού στους δύο προηγούμενους τελικούς μετρούσε ισάριθμες κατακτήσεις. 

11/05/2019, σαν σήμερα: ΠΑΟΚ «Νταμπλούχος» Ελλάδος 2019

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, καταγράφοντας την πρώτη τού τελική στο 16ο λεπτό, εκεί όπου ο Μπάρκας εξουδετέρωσε την καλή κεφαλιά του Άκπομ.

Ο Άγγλος επιθετικός του Δικεφάλου «χτύπησε» επίσης στο 37ο και 38ο λεπτό, ωστόσο δεν μετουσίωσε καμία από τις δύο ευκαιρίες σε τέρμα. 

Η τέταρτη και... φαρμακερή φορά ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πέλκας κάνοντας μία φοβερή επέλαση προς την περιοχή της ΑΕΚ, πέρασε τρεις αντιπάλους και σέντραρε παράλληλα. Σε εκείνο το σημείο ήταν αμαρκάριστος ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος με θεαματικό «ψαλίδι» έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Μπάρκα, κάνοντας το 1-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος είχε ως στόχο να διασφαλίσει το προβάδισμα του και να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη φορά. Κάτι που κατάφερε, καθώς το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 1-0.

Έτσι, ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρώτο «νταμπλ» στην ιστορία του, σηκώνοντας το κύπελλο στον Αττικό ουρανό!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχάλακης, Γιαννούλης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ(93' Ίνγκασον), Ζαμπά(65' Λημνιός), Πέλκας(80' Ολιβέιρα), Άκπομ.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter