Σαν Σήμερα: Κυπελλούχος με... τεσσάρα απέναντι στον Ολυμπιακό!

paok
Κατηγορία: Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ

Ήταν 12 Μαΐου το 2001, όταν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός... διασταύρωναν τα ξίφη τους στο τότε Γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, σε έναν ακόμα τελικό του Δικεφάλου στο Λεκανοπέδιο.

Έχοντας κερδίσει από την αρχή κατά κράτος μπροστά στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, την μάχη της κερκίδας, με την πλειοψηφία των φιλάθλων να είναι... ασπρόμαυρη, ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Γιώτη Εγκωμίτη, για να έρθει ο Βασίλης Μπορμπόκης να κάνει το 0-2, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιώργος Γεωργιάδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, για να μειώσει ο Ολυμπιακός σε 1-3 με χτύπημα πέναλτι, και να έρθει η σειρά του Δημήτρη Ναλιτζή να κάνει το 1-4, βάζοντας τελεία και παύλα στις όποιες... ερυθρόλευκες βλέψεις για κατάκτηση του κυπέλλου εκείνης της σεζόν. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Πειραιά ήταν να μειώσει σε 2-4 στο 92ο λεπτό.

Την επόμενη μέρα, πλήθος κόσμου υποδέχτηκε την ομάδα στο αεροδρόμιο, συνοδεύοντας την στο σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο.

Αυτό ήταν το πρώτο κύπελλο του 21ου αιώνα, μία απαρχή των τίτλων που ακολούθησαν μέχρι σήμερα και θα ακολουθήσουν και στο άμεσο μέλλον. 

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Κατσαμπής, Αμπονσά (46 Κουλακιώτης), Ουντέζε, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (79 Ναλιτζής), Καφές, Οκκάς (88 Σπάσιτς).

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter