Σαν Σήμερα... «Μέταλλο» Πρωταθλητή και 12άρα!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

 Σαν Σήμερα, το 2018, η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του ΠΑΟΚ σκόρπισε στην Τούμπα τον Βόλο 2004 με 12-0 και κατέκτησε το δέκατο τρίτο και πιο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

 

 Ο Δικέφαλος ξεκινούσε άλλη μια χρονιά ως κάτοχος του τροπαίου και ως το ακλόνητο φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Ωστόστο κατά την διάρκεια της σεζόν η ομάδα στραβοπάτησε σε κάποια παιχνίδια και έδωσε την δυνατότητα στους διώκτες της να βρίσκονται σε απόσταση βολής.

 

 Στα μέσα της σεζόν αναλαμβάνει προπονητής ο Γιώργος Μήτσας, με μοναδικό στόχο η ομάδα να μείνει στην κορυφή της Ελλάδας για ακόμη έναν χρόνο.

 

 Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ και η Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας ήταν ισόβαθμοι με 43 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Άρης με 42 βαθμούς. Ο Δικέφαλος με δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια να τον περιμένουν, την 18η αγωνιστική με τις Ελπίδες Καρδίτσας και την 19η αγωνιστική με τον Οδυσσέα Γλυφάδας έπρεπε να κάνει το απόλυτο για να στεφθεί ξανά πρωταθλητής.

 

 Την 18η αγωνιστική στην Καρδίτσα και το γήπεδο του Προαστίου οι Ελπίδες άνοιξαν το σκορ με την Betancourt, η οποία την επόμενη χρονία αγωνίστηκε με τον Δικέφαλο στο στήθος. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε με σουτ της Γεωργίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής και λίγο αργότερα η Ντιμιτρίγεβιτς έκανε την ανατροπή για τις «ισόβιες» πρωταθλήτριες, οι οποίες έφτασαν τους 46 βαθμούς και πλέον ήταν μόνες στην κορυφή.

 

 Την 19η αγωνιστική ο Δικέφαλος ταξίδεψε στο λεκανοπέδιο και αντιμετώπισε τον Οδυσσέα Γλυφάδας, με τον οποίο έφερε λευκή ισοπαλία 0-0, καθώς δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ. Με αυτό ως δεδομένο ο Δικέφαλος πέταξε 2 βαθμούς στην Αθήνα και έχασε την πρώτη θέση με τον Άρη να ανεβαίνει πρώτος στην βαθμολογία με 48 βαθμούς και τις Ελπίδες Καρδίτσας να ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με 46.

 

 Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν και την μάχη της κορυφής να γιγαντώνεται οι «αμαζόνες» του Δικεφάλου απέδειξαν για ακόμη μία φορά γιατί είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 3-0 με γκολ των Μάρκου, Βαρδαλή και Παντελιάδου, την ώρα που ο Άρης ζαλίστηκε από το ύψος της κορυφής και έφερε ισοπαλία με τα Τρίκαλα 0-0. Μετά από την 20η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τα ινία του πρωταθλήματος φτάνοντας τους 50 βαθμούς με τις Ελπίδες και τον Άρη να είναι ισόβαθμοι στην δεύτερη θέση με 49.

 

 Την 21η αγωνιστική οι «ασπρόμαυρες» έκαναν το καθήκον τους και κέρδισαν τον Φείδωνα στο Άργος, 4-0 , με την Κακαμπούκη να σκοράρει δύο φορές στο 34’ και στο 80’ ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν η Γεωργίου και η Παλαμά στο 61’ και στο 65’ αντίστοιχα. Με τους τρεις πρωτοπόρους να μην έχουν απώλειες ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την ομάδα του Βόλου 2004 στην Τούμπα για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος.

20 Μαΐου 2018, Σαν Σήμερα: «Μέταλλο» Πρωταθλητή και 12άρα!

 

 Με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών στις κερκίδες της Τούμπας ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να τους απογοητεύσει. Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του αλλά και ούτε στους διώκτες του να ελπίζουν σε στραβοπάτημα. Στο 26’ η Βαρδαλή άνοιξε τον χορό τον γκολ για να έρθει οκτώ λεπτά αργότερα η Μάρκου με κεφαλιά για να κάνει το 2-0, ενώ η Βαρδαλή ξαναπήρε την σκυτάλη και σκόραρε ξανά στο 37’ με την Παντελιάδου να κάνει το 4-0 με πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου.

 

 Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο έκανε επίδειξη δύναμης με την Βαρδαλή στο 47’ να ολοκληρώνει το χατ-τρικ της, για να πάρει σειρά η Μάρκου, η οποία σκόραρε δύο γκολ λίγα λεπτά μετά. Η Μάρκου σκόραρε ακόμη ένα τέρμα για να κάνει το 8-0 μετά από προσωπική ενέργεια, με την Παντελιάδου να σημειώνει το 9ο γκολ της ομάδας μας. Η Μάρκου όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη σκοράροντας άλλα τρια γκολ πριν την λήξη της σεμνής τελετής με τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει σε διψήφιο νούμερο για τον ΠΑΟΚ, 12-0.

 

 Ο Δικέφαλος με την νίκη του επί του Βόλου 2004 κατέκτησε το τέταρτο συνέχομενο και δωδέκατο συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία του τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών τερματίζοντας την σεζόν με 56 βαθμούς, 90 γκολ υπέρ και 10 κατά, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχουν δει οι φίλοι του γυναικείου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

 

 Η σύνθεση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Βόλο 2004:

 

 ΠΑΟΚ (Μήτσας): Παπακωνσταντίνου, Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου, Νεφρού (59’ Δοϊρανλή), Παλαμά, Γεωργίου, Μάρκου 7, Κακαμπούκη (68’ Γιάννου), Στράντζαλη, Βαρδαλή 3, Παντελιάδου 2 (64’ Προξένου)
 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter