Σαν Σήμερα: Ήταν άνδρες, έγιναν... μάγκες!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Ανδρών

Σαν Σήμερα, το 2009, το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ νικά με 18-16 τον Πανελλήνιο για την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ, και στέφεται πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 Κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Το πρωτάθλημα αναμενόταν συναρπαστικό από την αρχή της χρονιάς, κάτι που επιβεβαίωσε και το τέλος της κανονικής διάρκειας όσον αφορά τον βαθμολογικό πίνακα. Ο ΠΑΟΚ ισοβάθμησε στην κορυφή με τον Πανελλήνιο έχοντας 41 βαθμούς, στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Διομήδης Άργους με 40 βαθμούς, με την τετράδα των πλέι οφ να συμπληρώνει ο ΑΟΔ Θερμαϊκού με 39 βαθμούς. 

Στα πλέι-οφ, ο Δικέφαλος ως πρωτοπόρος της κανονικής διάρκειας, έδωσε και τους τρεις αγώνες στην έδρα του, μπαίνοντας στην διαδικασία με 21 βαθμούς. Αντίστοιχα, ο Πανελλήνιος έδωσε δύο αγώνες στην έδρα του και μπήκε και εκείνος με 21 βαθμούς, ο Διομήδης Άργους έδωσε έναν αγώνα στην έδρα του και μπήκε με 20 βαθμούς, ενώ ο Θερμαϊκός έδωσε τρεις εκτός έδρας αγώνες και μπήκε και εκείνος με 20 βαθμούς. 

Συνοπτικά, η βαθμολογία στην αρχή των πλέι οφ ήταν: ΠΑΟΚ 21, Πανελλήνιος 21, Διομήδης Άργους 20 και Θερμαϊκός 20. 

Την πρώτη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Θερμαϊκό στην Μίκρα, τον οποίο και νίκησε με 25-24. Ο συνδιεκδικητής του τίτλου Πανελλήνιος, ήρθε ισόπαλος με τον Διομήδη με 25-25. 

Την δεύτερη αγωνιστική, ο Δικέφαλος έκανε και πάλι το καθήκον, και ως γηπεδούχος επικράτησε του Διομήδη Άργους με 25-24. Με νίκη συνέχισε και ο Πανελλήνιος τις υποχρεώσεις του, νικώντας τον Θερμαϊκό με 27-25. 

23 Μαΐου 2009, Σαν Σήμερα: Ήταν άνδρες, έγιναν... μάγκες!

Για την τελευταία αγωνιστική του μίνι-πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην γεμάτη από κόσμο Μίκρα, τον δεύτερο Πανελλήνιο, παίζοντας για δύο αποτελέσματα, αφού στον Δικέφαλο έφτανε και η ισοπαλία για να κατακτηθεί το πρωτάθλημα. 

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ήταν στο μυαλό των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσουν τη νίκη και μόνο τη νίκη. 

Από τα πρώτα μόλις λεπτά, οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» ήταν καταιγιστικοί και με σύμμαχο τους φίλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι λειτουργούσαν ευεργετικά, επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι. 

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ με 10-6, και ήδη τα πρώτα συνθήματα περί πρόωρης απονομής έκαναν την εμφάνιση τους στην «διψασμένη» για πρωτάθλημα Μίκρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Στέλιου Σεϊρεκίδη έκανε άψογη διαχείριση του προβαδίσματος που είχε πάρει από το πρώτο μέρος, με την τελική λήξη να βρίσκει τον ΠΑΟΚ νικητή με 18-16. 

Στη συνέχεια, εξελίχθηκαν στιγμές ατελείωτης... ασπρόμαυρης τρέλας, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του Συλλόγου με τους «μάγκες με τα ασπρόμαυρα». 

Σε επίπεδο συλλόγου, αυτό ήταν το πρώτο του πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα ανδρών μετά το 1992.

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 18-16

Τα δεκάλεπτα: 4-3, 8-4, 10-6 (ημ.), 12-9, 16-14, 18-16.

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Κότσιφας, Μισυρλής 5, Γουργούμης, Ναουμίδης 1, Ευαγγελίδης, Αποστολίδης 2, Τσακίρης 4, Στάνκοβιτς 1, Σαουλίδης 1, Κοκκώνης 1, Πετρίδης, Τροτσένκο 2, Μαραγκός 1, Πίτσιος.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter