Flashback: Νίκη Λευκάδας-ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ 66-68

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
Η φετινή σεζόν δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε όπως όλοι περιμέναμε... Η πανδημία έβαλε πρόωρο "λουκέτο" σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Το acpaok.gr έχοντας ως στόχο να... ακονίσει την μνήμη σας, ξεκινάει ένα μικρό flashback αγώνων της φετινής περιόδου, αγώνες που ξεχώρισαν, και κάποιοι από αυτούς θα συμπεριληφθούν στις... χρυσές σελίδες της ιστορίας του εκάστοτε τμήματος.

Flashback: Νίκη Λευκάδας-ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ 66-68

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ αντιμετώπισε το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου την Νίκη Λευκάδας στο τοπικό ΔΑΚ στο πλαίσιο τις 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της οποίας και επικράτησε με 66-68.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε, 2-8, με 4 εύστοχα δίποντα της Βαιολετάμα, η οποία έδωσε ρεσιτάλ στην πρώτη περίοδο, όχι μόνο με τα καλάθια που πέτυχε αλλά και με τις ασσίστς και τα κλεψίμα που πραγματοποίησε, στέλνοντας την διαφορά στους 10 πόντους με το σκορ δεκαλέπτου να είναι, 10-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα κορίτσια του Δικεφάλου, αν και προηγήθηκαν με 13-22, έδωσαν το δικαίωμα στις αντίπαλες να μειώσουν σε 21-24 και, λίγο αργότερα, να φέρουν το σκορ στην ισοπαλία, 31-31. Παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα, ο Δικέφαλος, πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενος με 33-35. 

Στην επανάληψη, διατηρήθηκε ο ίδιος ρυθμός, με τις δυνατές άμυνες των δύο ομάδων, να υπερισχύουν, με αποτέλεσμα να έρθει και πάλι η ισοπαλία στο 39-39. Τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού δεν επέτρεψαν στις αντίπαλες να σηκώσουν "κεφάλι" και, σταδιακά, ανέβασαν τη διαφορά, κλείνοντας την περίοδο, προηγούμενες με 47-57.

Στην έναρξη του τέταρτου οκτάλεπτο, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και το προβάδισμα, 49-57, ωστόσο, στη συνέχεια, έδωσε το δικαίωμα στις γηπεδούχες να αντιδράσουν και να περάσουν μπροστά στο σκορ, 64-63. Μόλις 47" πριν τη λήξη, η αρχηγός Ανθούλα Ταρπάγκου ισοφάρισε, με βολή, σε 64-64, και, με το εύστοχο σουτ της, έδωσε το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα μας, 64-66. Η ισοπαλία ήρθε ξανά στο 66-66, με τη Λολίτα Λύμουρα να κάνει το 66-68 και τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη.

Συμπερασματικά, o ΠΑΟΚ πήγε με το «μαχαίρι στα δόντια» στη Λευκάδα και, παρά τη σοβαρή απουσία της διεθνούς Ρένιας Καρλάφτη, η οποία τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση, κατάφερε να «αποδράσει» από το νησί, φέρνοντας μαζί του στο ταξίδι της επιστροφής το "ροζ" φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 10-20, 33-35, 47-57, 66-68

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Λύμουρα 23, Κωτούλα 3, Σύρρα 5, Χατζηδάκη, Ταρπάγκου 5, Κουμαντσιώτου, Καρακούλα, Τζέλου, Mulligan 9, Vailotema 23, Κιλαζίδου

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter