Σαν Σήμερα: Εύστοχος ο Αποστολίδης, ο ΠΑΟΚ Κυπελλούχος!

paok
Κατηγορία: Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ

Σαν Σήμερα, το 1974, η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ επικρατεί επί του Ολυμπιακού με 4-3 στα πέναλτι, και αναδεικνύεται Κυπελλούχος Ελλάδος για δεύτερη φορά στην ιστορία της. 

Η πορεία της ομάδας του Λες Σάνον ξεκίνησε νικώντας την Καστοριά με 5-0. Στον δεύτερο γύρο αντιμετώπισε την ομάδα των Νέων Μουδανιών, όπου και την κατατρόπωσε με 7-2. 

Για την φάση των «16», ο ΠΑΟΚ επικράτησε με μεγάλη ευκολία επί της ΑΕΚ με 3-1 σκορ, με τον Δικέφαλο να περνάει και από τον προημιτελικό νικώντας το Αιγάλεω στο Γήπεδο της Τούμπας με 2-0. 

Στον ημιτελικό, η ομάδα του Σάνον ήρθε αντιμέτωπη με την ομάδα του Πιερικού στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Το χρυσό γκολ του Σταύρου Σαράφη στο 88ο λεπτό ήταν εκείνο που έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό. 

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, επρόκειτο για έναν συναρπαστικό αγώνα όπου το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο σε όλες τις φάσεις του. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 20' με τον Τριαντάφυλλο. Ο Ιωσηφίδης με τρομερό σουτ σημάδεψε το δοκάρι, με το 1-0 να είναι και σκορ ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με σουτ του Παρίδη έπειτα από ασίστ του Κούδα. Στο 66' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γούναρη, αλλά ο Στέφας είπε όχι στον Καραβίτη, κρατώντας το 1-1. Στο 73' ήταν η σειρά του Δικεφάλου να κερδίσει πέναλτι, καθώς ο Βιέρα ανέτρεψε τον Παρίδη μέσα στην περιοχή, και ο Ασλανίδης μετουσίωσε σε γκολ την ευκαιρία αυτή. Το τελικό 2-2 της κανονικής διάρκειας ήρθε με κεφαλιά του Κρητικόπουλου στο 82ο λεπτό. 

Στα 30 λεπτά της παράτασης το σκορ έμεινε στο 2-2, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. 

Εκεί, οι παίκτες του Σάνον ήταν οι ψυχραιμότεροι και με «δήμιο» τον Κούλη Αποστολίδη ο οποίος ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο με τελικό σκορ συμπεριλαμβανομένου της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, 6-5. Αυτό ήταν το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΠΑΟΚ (Λες Σάνον): Στέφας, Γούναρης, Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (113' Φουντουκίδης), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (95' Αναστασιάδης)

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter