MVP ο Ραφαήλ Κουμεντάκης

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών
Ο διεθνής ακραίος του ΠΑΟΚ, Ραφαήλ Κουμεντάκης, αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

Παράλληλα, άλλοι τρεις παίκτες των Πρωταθλητών Ελλάδος, βρέθηκαν στους κορυφαίους της 14ης αγωνιστικής. Πρόκειται για τον Ματίας Βαλκίερς, που βρέθηκε στην καλύτερη επτάδα και τους Θάνο Παπαδημητρίου και Νικολάι Ούτσικοφ, οι οποίοι  βρίσκονται στην δεύτερη καλύτερη επτάδα της αγωνιστικής.

O 25χρονος άσσος του δικεφάλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί του Παμβοχαϊκού του Κώστα Δεληκώστα με τον οποίο ο Κουμεντάκης έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του και μάλιστα όπως αποκάλυψε ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να αφήσει το μπάσκετ και να ασχοληθεί με το βόλεϊ!

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης σημείωσε 20 πόντους. Οι 15 ήταν από επίθεση σε 18 πάσες που πήρε, δηλαδή, ποσοστό αποτελεσματικότητας 83%. Επίσης πήρε 3 πόντους από μπλοκ και είχε και 2 άσσους στο σερβίς. Η υποδοχή του σε 22 προσπάθειες κυμάνθηκε από 36% σε 27% οι τέλειες. Έκανε και 3 λάθη.

Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola στην Volley League Πάμε Στοίχημα. Η πρώτη ήταν την σεζόν 2012-13 όταν αγωνίζονταν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολη και στην 9η αγωνιστική και στο 3-2 επί της Λαμίας ήταν ο κορυφαίος.

Είναι ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola την αγωνιστική περίοδο 2017-18 και η 45η συνολικά που αθλητής του ΠΑΟΚ λαμβάνει την συγκεκριμένη διάκριση από την καθιέρωση του θεσμού το 1998.

Ο ίδιος είπε για την διάκρισή του...

"Αφιερώνω το έπαθλο στην ομάδα μου, στους συμπαίκτες μου, στην οικογένεια μου και στον κόσμο του ΠΑΟΚ που με υποδέχτηκε πολύ ενθουσιασμό. Είχα πολύ καλή προσαρμογή και δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Επέλεξα να γυρίσω στην Ελλάδα γιατί ο ΠΑΟΚ είχε ελκυστικούς στόχους που μου ταίριαζαν και μου προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Το άριστο κλίμα είναι το πιο δυνατό σημείο της ομάδας και πάνω εκεί φτιάχονται όλα τα υπόλοιπα. Η ομάδα σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς και με τη δουλειά θα δείξει και την ποιότητα και την ομοιογένεια".

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον προπονητή του Παμβοχαϊκού, κ. Κώστα Δεληκώστα...

"Ίσως να μην ήταν τυχαίο που αναδείχτηκα MVP σε αυτόν τον αγώνα. Ο Δεληκώστας ήταν ο άνθρωπος που με έπεισε να αφήσω το μπάσκετ και να ασχοληθώ με το βόλεϊ. Με έμαθε να παίζω βόλεϊ. Μετά και ο Δημητριάδης με τον Μουστακίδη με βοήθησαν πολύ. Ο Δεληκώστας γνωρίζει πολύ καλά τεχνικά τα τεχνικά στοιχεία κάθε αθλητή και το τι πρέπει να κάνουν για να βελτιωθούν. Ήταν αυτός που με βοήθησε να πάω στην Ιταλία και αργότερα στην Πολωνία. Βέβαια πριν τον μεταξύ μας αγώνα μου έκανε... μπούλινγκ για να με φοβίσει αλλά όπως αποδείχτηκε τα κόλπα του δεν απέδωσαν".

Οι καλύτεροι της 14ης αγωνιστικής:

ΜVP: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)
Πασαδόρος: Mατίας Βάλκιερς (ΠΑΟΚ)
Διαγώνιος: Απόστολος Αρμενάκης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Λίμπερο: Γιώργος Κάπελας (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Κεντρικοί: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Δημήτρης Χαραλαμπίδης (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ), Αλεξάντερ Λουκούμι (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)
Δεύτερη 7αδα της 14ης αγωνιστικής 2017-18:
Πασαδόρος: Μανώλης Δημητριάδης (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)
Διαγώνιος: Νικολάι Ουτσίκοφ (ΠΑΟΚ)
Λίμπερο: Θάνος Παπαδημητρίου (ΠΑΟΚ) 
Κεντρικοί: Ούγκο Ρότσα (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός), Νίκος Παπαγγελόπουλος (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Ακραίοι: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση), Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)